Fenerbahçe’de tek belirsizlik Johnathan Motley

Fenerbahçe EuroLeague çeyrek final serisi üçüncü karşılaşmasında Monaco'yu konuk edecek. 20.45'te başlayacak maçtan önce belirsizliğini koruyan tek durum Johnathan Motley'nin kadroda olup olmayacağı.

Spor 1 Mayıs 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Fenerbahçe'de Monaco maçı öncesi tek bilinmez Johnathan Motley'nin sağlık durumu.

En son 2019’da EuroLeague dörtlü final sahnesine çıkan Fenerbahçe, Berlin bileti alıp beş sene sonra gediklisi olduğu arenaya dönmenin peşinde. Kanarya, Monaco eşleşmesinin ilk iki maçından bir galibiyetle ayrıldı. Seri Monte Carlo’dan 1-1’lik eşitlikle İstanbul’a taşındı.

Fenerbahçe evinde çarşamba ve cuma akşamları 20.45’te oynayacağı maçları taraftarının da desteğini arkasına alarak kazanıp dörtlü final biletini cebine koymak istiyor. Bu iki maçtan ikisini de kazanan herhangi bir takım çıkmaz, seri 2-2’ye gelirse gelecek hafta Monaco ev sahipliğinde oynanacak maç dörtlü finale gidecek ekibi belli edecek. İşte sarı-lacivertlilerin amacı da seriyi Monaco’ya tekrar taşımamak.

Fenerbahçe engelsiz basketbolda Avrupa şampiyonuFenerbahçe engelsiz basketbolda Avrupa şampiyonu

Fenerbahçe ilk maça Johnathan Motley olmadan çıktı. Uzun oyuncu sakatlığı nedeniyle takımını yalnız bırakmak zorunda kaldı. Kanarya maçın büyük bölümünü Nate Sestina ve Nigel Hayes Davis’in 4 ve 5 numaralarda olduğu kısa beşlerle oynadı. Bu maçlardan birini kazanan Fenerbahçe ikincisinde son çeyrekte 9 sayı önde olmasına karşın üstünlüğünü koruyamadı ve kaybetti.

Pota altı savunması için elzem olan Motley’nin varlığı arandı. Hücumda da iç dış dengesini kurmak için Motley’nin pota altındaki bitiriciliği büyük ihtiyaç. İşte kritik üçüncü maç öncesi belirsizliğini koruyan tek durum da Motley’nin sahada olup olmaması konusu. Kulüpten yapılan açıklamada oyuncunun durumuna maç saatinde karar verilecek. Motley oynaması ümidiyle Monaco kafilesinde de yer almış ancak iki maçta da sağlık heyetinin verdiği kararla takımının mücadelesini tribünden takip etmişti.

Anadolu Efes normal sezonu lider bitirdiAnadolu Efes normal sezonu lider bitirdi

Jasikevicius: Konsantrasyonumuzu kaybetmemeliyiz

Koç Sarunas Jasikevicius kritik karşılaşma öncesi “Evimize dönüyoruz. Oyun seviyemizi yükseltmek ve her maçı daha iyi oynamak çok önemli. Bu karşılaşmanın çok çok zorlu, fiziksel ve ciddi olacağını biliyoruz. Her ayrıntı büyük önem taşıyor. Konsantrasyonumuzu kaybetmemeliyiz. Umarım maça biraz daha iyi başlayabilir ve genel olarak kendi basketbolumuzu oynamaya devam edebiliriz dedi.

İkinci maçın üçüncü çeyreğinde attığı üçlüklerle yıldızlaşan skorer oyuncu Tyler Dorsey ise “Evimize dönmek güzel bir duygu. Bu muhtemelen serinin en büyük maçlarından biri. Orada işimizi yaptık, bir maç aldık. Şimdi, kendi sahamızı korumamız gerekiyor. Adım adım ilerliyoruz. Çarşamba büyük bir gün ve bunun ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Doğru enerjiyle yola çıkmalıyız. Önceki maçlara yavaş başladığımızı düşünüyorum, bu yüzden özellikle maçın ilk anlarında buna odaklanmalıyız” açıklamasını yaptı.

Sarı Tribün kapalı gişe

Fenerbahçe’nin Monaco ile oynayacağı iki maçın da biletleri tamamen tükendi. Fenerbahçe Basketbol yönetimi salona gelen taraftarlara ücretsiz olarak sarı tişört dağıtacak. Taraftarların bu tişörtleri giyerek olağanüstü bir atmosfer oluşturması bekleniyor. Sarı tribün Fenerbahçe’nin play-off’lardaki geleneği. Takım ne zaman EuroLeague’de play-off mücadelesine çıksa taraftarlara sarı giyinme çağrısı yapılıyordu. Son yıllardaki play-off mücadelelerinde ise salona gelenlere sarı tişört dağıtımı gerçekleşti. Bu sezon da Monaco maçlarında aynı gelenek sürdürülecek, Fenerbahçe taraftarı rakibine sahayı dar etmeye çalışacak.

Monaco’daki belirsizlik Brown

Monaco da John Brown’ın sakatlık durumuyla alakalı açıklama paylaştı. Fransız kulübü “John Brown’un durumu üçüncü maç için belirsizliğini koruyor. Oyuncumuz, serinin kalanında oynayabilmek için her şeyi deneyecek” dedi. Brown, ilk iki maçta kısa beşlerde Nigel Hayes Davis’le eşleşmiş önemli bir rolle sahada yer almıştı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.