Serkan Reçber’den büyük itiraf: Beşiktaş’tayken Orkun ve Ferdi’yi istedim

Eski Beşiktaş altyapı direktörü ve şimdinin Kasımpaşa CEO'su Serkan Reçber katıldığı televizyon programında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Reçber, Ferdi Kadıoğlu ve Orkun Kökçü'yü Beşiktaş'a istediğini açıkladı.

Spor 11 Ekim 2024
Serkan Reçber'den çarpıcı Beşiktaş açıklaması.

Ferdi Kadıoğlu Brighton ve Orkun Kökçü Benfica’da Türk futbolunu temsil ediyorlar. İki oyuncu da Avrupa’nın bu önde gelen kulüplerine giderken rekorlar kırdılar. Orkun, Benfica’nın en yüksek bonservis ödediği oyuncu olurken Ferdi de Fenerbahçe’nin satışından en yüksek gelir elde ettiği futbolcu oldu.

Meğer bu iki isim Beşiktaş’ın kapısından dönmüşler. Onları Beşiktaş’a öneren isimse Serkan Reçber’miş. Bir dönem Beşiktaş’ta görev yapan ve kısa bir süreliğine altyapı direktörlüğüne de getirilen Reçber, söz konusu süreçte hem Orkun’u hem de Ferdi’yi siyah-beyazlı renklere bağlamak istemiş. İki oyuncunun kariyerlerini Hollanda’da sürdürdüğü dönemden söz eden Reçber “Yönetime söyledim, ‘Hoca düşünmüyor, genç oyuncuya sıcak bakmıyor. Hocanın hedefi şampiyonluk.’ dediler. Ferdi’de transfere çok yaklaştık. Tamamen planlama hatası oldu. Yanlış bir organizasyon yaptık, transfer gerçekleşmedi. Bana Orkun’u aldırmayan yöneticiler, ben istifa ettikten sonra daha iyisini bulduk dediler: Muhayer Oktay” diye konuştu.

Reçber Beşiktaş’ın şampiyonluğuyla ilgili değil, beş yıl sonrası için yatırım yapmak istediğini ancak kabul görmediğini açıkladı. Öte yandan Reçber yabancı oyuncu transferleri için de kapının kendisine kapandığını anlattı. Eski Beşiktaş yöneticisi “2018 yılında Mason Mount ve Tammy Abraham’ı 25 maç oynama garantili kiralayabilme ihtimali sonrasında kulübe gittim. ‘Burası Beşiktaş, biraz daha büyük düşün’ denildi” dedi. Dönemin başkanı Fikret Orman’dı. Beşiktaş, 2018-19 sezonu başında Nicholas Isimat-Mirin, Adem Ljajic, Burak Yılmaz gibi isimleri kadrosuna katmıştı.

Beşiktaş ve İBB arasında işbirliği anlaşması imzalandıBeşiktaş ve İBB arasında işbirliği anlaşması imzalandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.