Babacan CHP’yi hedef aldı: Yakında AK Parti’yle kol kola görürsek şaşırmayalım

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, CHP başta olmak üzere bir dönem birlikte yol yürüdüğü muhalefeti hedef alırken "Ülkenin iktidarı da muhalefeti de çıkarları neredeyse orada. Yakında onları kol kola görürsek şaşırmayalım."

Siyaset 12 Ekim 2024

DEVA Genel Başkanı Ali Babacan, ikinci olağan büyük kongrede kameralar karşısına geçti ve gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Devam etmeden önce hatırlatalım, Babacan 2023’te düzenlenen cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimlerine giden süreçte altı muhalefet partisinin bir araya geldiği altılı masanın fertlerinden biriydi. Ayrıca Meclis’e CHP listelerinden 15 milletvekili göndermişlerdi.

Bunların arasında en tartışma yaratan isim, eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin’di. Kendisinin görev süresinde Ergenekon ve Balyoz davalarıyla birlikte çok sayıda gazetecinin tutuklanması tepki çekmişti.

Adaylığı CHP içinde ve tabanında tartışma yaratsa da geri adım atılmadı. Ergin, Ankara Milletvekili olarak TBMM’deki yerini aldı.

Babacan bugün kürsüdeyken hedefinde CHP vardı.

“Sanılmasın ki ülkenin geldiği yerde muhalefetin bir payı yok. Ülkenin ana muhalefeti en ufak bir krizde kim olduğunu hatırlıyor; aslına rücu ediyor” diyen siyasetçi, şöyle devam etti:

“Son altı ayda gördük değil mi? Bu milletin içten içe ne kadar korkusu varsa o korkuyu depreştirecek ne var ne yoksa yapıyorlar. Tutamıyorlar kendilerini. Tek tek saymayayım şimdi. Gerçekler ortaya çıkıyor. Mitingde bir vatandaş mı yumruklandı? Muhalefet orada şiddetin yanında.

Bir yerlerde bir şekilde yerelde iktidarı mı aldılar? Muhalefet orada eş dost kayırmanın, haksız rantın yanında. Belediye sayısı çoğaldıkça herkes daha iyi görüyor. Ülkenin iktidarı da muhalefeti de çıkarları neredeyse orada. (Yükselen sesler üzerine) Evet yani yakında onları kol kola yürüyerek görürsek şaşırmayalım.”

AK Parti’ye: Hala miras yiyorlar

Konuşmasında uzun yıllar bünyesinde siyaset yaptığı, ekonomiden sorumlu devlet bakanlığı, başbakan yardımcılığı gibi görevler dahil olmak yaklaşık 13 yıl üst kademede görev aldığı AK Parti’yi de eleştirdi:

“Diyorlar ki; ‘Şu anda ülkenin başında Ali Babacan olsa, o da aynı şeyleri yapacaktı.’ Hey yavrum hey! Yahu siz Ali Babacan’ın yaptıklarını anlamış olsaydınız, bu ülke bu hâle düşer miydi? Anlamış olsaydınız bu ülkede fukaralık bu kadar artar mıydı? Tam 13 yıl biz çalıştık, başardık, onlar keyfini sürdü. Hâlâ miras yiyorlar, miras.

Bir kez daha ifade ediyorum: Bugün uygulanan politikalar ile bizim ortaya koyduğumuz vizyon ve ekonomik programın uzaktan yakından bir ilgisi yok. Ekonomik program diye ortaya koydukları faiz artışları ve vergi artışlarından ibaret.

Hiç kimse; bizim büyümenin nimetlerinden toplumun tüm kesimlerinin adil ve dengeli biçimde yararlanmasını sağlayacak sosyal politika anlayışımız ile; iktidarın sosyal yardımları bir lütuf, tehdit ve oy devşirme aracı olarak kullanan çarpık yaklaşımını karıştırmasın. Bizim vizyonumuz; özgürlükçü, katılımcı ve çoğulcu demokrasinin, hukukun üstünlüğünün ve yargının tarafsızlık ile bağımsızlığının sarsılmaz biçimde güçlendirilmesi üzerine kuruludur.”

Yeni dönem yol haritasının da açıklandığı toplantıda aynı zamanda merkez yönetim kurulu (MYK), disiplin kurulu ile ‘ilkeler ve değerler kurulu’ üyelikleri için sandığa gidildi.

Birleşme müzakereleri askıda: Babacan 'Her an raftan inebilir', Davutoğlu ise 'Benzeyenler birleşmeli' diyorBirleşme müzakereleri askıda: Babacan ‘Her an raftan inebilir’, Davutoğlu ise ‘Benzeyenler birleşmeli’ diyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.