Tarık’tan Bryant’a yanıt: EuroLeague faturayı çıkardı

Fenerbahçe'nin Anadolu Efes'i mağlup ettiği maça Tarık Biberovic-Elijah Bryant kavgası damga vurmuştu. Bryant, Tarık'ı ısırmadığına dair açıklama yaparken Tarık cevap verdi. EuroLeague iki oyuncunun cezasını açıkladı.

Spor 14 Ekim 2024
Tarık ve Bryant arasındaki kavgada tarafların sözlü atışması sürdü.

Türk basketbolunu EuroLeague’de temsil eden iki ekip Fenerbahçe ve Anadolu Efes bu sezon söz konusu arenada ilk kez karşılaştı. Geçen perşembe günü oynanan mücadeleden galip ayrılan taraf 83-78’lik skorla Fenerbahçe oldu. Çekişmeli maçta Anadolu Efes’in son anlardaki geri dönüşü yeterli olmadı ve ikide iki yapan taraf sarı-lacivertliler oldu.

Bu karşılaşmanın ardından en fazla konuşulan konulardan biri üçüncü çeyreğin sonunda Tarık Biberovic ve Elijah Bryant arasındaki kavgaydı. Tarık’ın turnikesi sonrası yerde kalan ikili bir anda birbirlerine girdi. İki oyuncu da arbede sonrası oyun dışı kaldı.

Bryant’ın kavga esnasında Tarık’ı ısırdığına dair görüntüler sosyal medyada hızla yayıldı ve Fenerbahçe taraftarları tarafından tepki çekti. Aynı oyuncunun omuzunun arka bölümünde görülen sıyrık izleri de aynı şekilde Efes taraftarları tarafından tepki çekti. ABD’li sporcu Elijah Bryant konuyla alakalı dün yaptığı açıklamada “Tarık Biberovic ve ben yere düştük. Ayağa kalkmaya çalıştığımda agresif bir şekilde boynumdan ve başımdan yakaladı, beni aşağı çekti ve yüzümü bastırdı. Boynumda ve sırtımda ciddi çizik izleri bıraktı. Tekrar kalkmaya çalıştım ve o da tekmeleyerek karşılık verdi. Kolumda morluklar bıraktı. Tarık Biberovic’i ısırmadığımı açıkça belirtmek istiyorum. Yaptıklarım ayağa kalkabilmek içindi. Birini başından veya boynundan tutup yere çekmenin basketbolda yeri yoktur” sözlerine yer verdi.

Tarık bu açıklamalara yanıt verdi. Milli basketbolcu “Anadolu Efes maçında yaşanan malum olaydan sonra konunun daha fazla büyüyerek EuroLeague gündemine ve markasına zarar vermemesi için susmuştum. Ancak rakip takım oyuncusunun, karşılaşmadan günler sonra üstelik şahsımın yaptığını iddia etmesine rağmen kesinlikle doğru olmayan birçok detayla açıklamalar yaptığını görüyorum. Ben yine de konuyu uzatmamaya gayret edeceğim. Amacım o anda sadece rakibin üzerimden kalkması ve oyuna dönmekti. Olayın nasıl büyüdüğü ve rakip oyuncunun yaptıkları görüntülerle sabittir. Konuyla ilgili tüm gerekli bilgiler de şahsım ve Kulübüm tarafından EuroLeague ile paylaşılmıştır. Böyle bir konuyla kamuoyunu meşgul etmekten dolayı duyduğum üzüntüyü tekrar belirtmek isterim” dedi.

İşte Tarık’ın sosyal medya hesabı üzerinden yayınladığı açıklama.

Birer maç ceza

EuroLeague’den yapılan açıklamaya göre kavga nedeniyle her iki oyuncuya birer maç ceza geldi. Buna göre şayet takımlar cezayı üst mahkemeye taşımazsa Tarık, Fenerbahçe’nin iç sahadaki Kızılyıldız maçında Elijah Bryant ise Efes’in deplasmandaki deplasmandaki Maccabi Tel-Aviv maçında forma giyemeyecek. Öte yandan Biberovic’e 5 bin, Bryant’a ise 10 bin euro para cezası kesildi.

EuroLeague, Fenerbahçe Beko yönetim ekibinden Sertaç Komsuoğlu’na da “hakemlere yönelik saygısız davranışlar” sebebiyle 4 bin euro ceza verildiğini açıkladı.

Campazzo örneği

EuroLeague’in ilk haftasında Bayern Münih Real Madrid’i yenerken son saniyelerde Madridli oyuncu Facundo Campazzo’nun hakemlerin üstüne yürüyerek oyundan atılması gündem olmuştu. Campazzo bu hareketi nedeniyle bir maç ceza almıştı. Ancak Madrid cezayı üst mahkemeye taşımış ve bu mahkeme sonuçlanana kadar Arjantinlinin cezası askıya alınmıştı. Böylelikle Facu Partizan maçında oynadı. Ancak daha sonra cezası onandı, oyuncu Baskonia maçında forma giyemeyecek. Benzer bir durum geçerli olur da cezalar askıya alınırsa Tarık Kızılyıldız maçında, Elijah da Maccabi maçında forma giyebilir.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.