Larkin’den Ataman-Can karşılaştırması: Erdem Can oyuncularla iletişime daha açık

Anadolu Efes'in ABD'li gardı Shane Larkin, takımın yeni koçu Erdem Can'la eski koçu Ergin Ataman'ın oyuncularına yaklaşımıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Larkin, Erdem Can'ın ikili iletişim kurmaya daha açık olduğunu ifade etti.

Spor 21 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Larkin, Erdem Can'la Ergin Ataman arasındaki temel farkı açıkladı.

Anadolu Efes’in yıldız gardı Shane Larkin, koç değişimi ardından edindiği izlenimleri Donatas Urbonus ve Errick McCollum’un BasketNews için yaptığı podcast programında açıkladı.

Efes, sezon sonuyla beraber Ergin Ataman’la yollarını ayırdı. Tecrübeli koç kulüple birçok başarıya imza attığı ve iki de EuroLeague şampiyonluğu yaşadığı 5 senelik sürecin ardından Atina yolunu tuttu ve Panathinaikos’la anlaştı. Efes ise Ataman’ın ardından geçen sezon ilk başantrenörlük deneyimi yaşayan ve Türk Telekom’la beraber EuroCup finaline kadar yükselen Erdem Can’la anlaştı.

Işıl Alben efsanesi olduğu Galatasaray’a geri döndüIşıl Alben efsanesi olduğu Galatasaray’a geri döndü

Larkin, Ergin Ataman’la alakalı yorumlarında “Ataman, ‘Bu bizim yapacağımız şey ve bunu bu şekilde yapacağız’ demesi bakımından eski tarz bir koç. Görüş ayrılıkları olsa da günün sonunda bildiği şeye sadık kalıyordu. Bu şekilde başarılı da oluyordu o yüzden onu suçlayamazsınız” dedi.

ABD’li gard Ataman’ın Erdem Can’la olan farkınıysa “Erdem Can’ın en büyük farkı koç olarak kim olduğunu anlamaya çalışması. Onun da kendine ait prensipleri ve fikirleri var ancak biz oyuncularla konuşmaya ve iletişim kurmaya daha açık, sahayı nasıl gördüğümüzü düşünen, neyin işe yarayacağını düşünen ve daha çok işbirliği yapma eğiliminde olan bir koç” diyerek açıkladı.

Larkin, Ataman ve Can farkını açıkladı.

Larkin, Erdem Can’ın interaktif olma konusunda daha yapıcı olduğunu belirterek, “Sürekli işbirliğinden bahsediyor. ‘Sizinle beraber takımdayım, tepede durup size ne yapmanız gerektiğini söylemiyorum’ diyor. Soyunma odasında bizimle birlikte olduğunu, takım arkadaşımız olduğunu, böyle hissetmemiz gerektiğini, herkesin kendisiyle iletişim kurma konusunda rahat olabileceğini bize hissettirmeye çalışuyor” şeklinde konuştu. “Bence Ataman’la arasındaki en büyük fark bu olacak. Ataman sevdiği ve inandığı şeyler konusunda daha netti. Erdem Can bu açılardan daha farklı fikirlere açık ve isteklerinin takıma nasıl adapte olacağı konusunda farklı görüşlere açık” dedi.

Larkin geçen sezonun bir bölümünde Ergin Ataman’la fikir ayrılığı yaşamış ve bunu da sosyal medyadan açıkça ifade etmişti. Oyuncu “Ataman size ne yaptığını fazla açıklamaz. O inandığı ve yapmak istediği şeyi yapar. Maç esnasında sizin kenarda kalmanızın maçı kazanmaya yardım edeceğine bir şekilde inandıysa sizi oturtur. Dediğim Ataman size bir şeyin nedenini gelip açıklayacak antrenör tipi değil” dedi.

Larkin Ataman hakkında son olarak “Maksimum 45 saniye ya da 1 dakikalık konuşmalarımız olurdu. Vücudun nasıl ya da oynayabilir misin diye sorardı ve bu kadarla kalırdı. Nasıl hissediyorsun, bençten gelmek ister misin falan derdi ve bu konuşmalar ne düşündüğüm  hakkında, olaya nasıl yaklaşmamız gerektiği hakkında 10-15 dakikalık konuşmalar olmazdı. Bu onun stiliydi ve bu şekilde de başarılı oldu” dedi.

Tyler Dorsey'nin babasından çıkan iddialara yanıt: Ailevi meseleler varTyler Dorsey’nin babasından çıkan iddialara yanıt: Ailevi meseleler var

Ataman hep böyleydi

Ergin Ataman’ın tarzının geçmişten beri böyle olduğunu anlamak için eskiden çalıştığı Milan Macvan’ın sene başında verdiği röportaja bakmak yeterli olacaktır. 2012-2014 seneleri arasında Galatasaray’ın formasını giyen Macvan o dönemde Ergin Ataman’la beraber çalıştı. Oynadığı dönemde burnunun kırıldığı günü anlatan Macvan “Bana sadece bir kez bir şey sordu. O zaman da burnum kırılmıştı ve ameliyat olmuştum. Geri döndüğüm zaman ‘Nasılsın, yarın oynayabilecek durumda mısın?’ diye sordu. Muazzam biri” diye konuşmuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.