Anadolu Efes, Berlin duvarını yıktı

Anadolu Efes, AlbaBerlin deplasmanında Shane Larkin'in harika oyunuyla 97-89 galip ayrıldı ve EuroLeague'de çift maç haftasını firesiz kapattı.

Spor 8 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes maçı son beş dakikada kopardı.

Euroleague’in 13. haftasında Anadolu Efes, İstanbul’da aldığı Panathianakos galibiyetinin ardından çift maç haftasında Alba Berlin’e konuk oldu. Büyük çekişme içinde geçen maçta ilk yarı 40-37 Alba Berlin’in üstünlüğüyle bitti. Son 10 dakikaya ev sahibi 65-64 önre girdi.

Çekişme Anadolu Efes’in 80-78 önde girdiği son beş dakikaya kadar sürdü. bu andan sonra deplasman ekibi Shane Larkin önderliğinde üstünlüğünü rakibe kabul ettirdi. Farkı açmayı başaran Efes sahadan 97-89 galip ayrıldı.

Eksik Efes’ten görkemli zafer: Ergin Ataman’a eski evinde geçit yokEksik Efes’ten görkemli zafer: Ergin Ataman’a eski evinde geçit yok

Galibiyeti kaptan Larkin getirdi

Efes’e galibiyeti getiren isimse 32 sayıyla oynayan ve maçın en skoreri olan Shane Larkin’di. Efes’in kaptanı ayrıca 4 ribaunt aldı, 4 asist yaptı ve üç top çaldı. Mike Daum yedide beş üçlükle 17 sayı atarak Larkin’e büyük destek verdi. Tyrique Jones 13 sayı, 3 ribaunt, Darius Thompson 11 sayı, iki ribaunt, sekiz asistle oynadı. Yeni transfer Daniel Oturu ise 10 sayı atarken 4 ribaunt aldı.

Sakatlık laneti Efes'in peşini bırakmıyor: Şimdi de Clyburn ve BeauboisSakatlık laneti Efes’in peşini bırakmıyor: Şimdi de Clyburn ve Beaubois

Ev sahibi ekipte ise Thiemann’ın 31 sayı, altı ribaunt ve iki asistlik performansı galibiyete yetmedi. Anadolu Efes bu mücadelenin ardından yedi galibiyete ulaşırken, Alba Berlin ise sahadan 11. kez yenik ayrıldı. Anadolu Efes EuroLeague’in 14. haftasında Maccabi Tel Aviv deplasmanına gidecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.