Anadolu Efes Olympiakos engelini geçip play-in umutlarını diri tuttu

Geçen hafta deplasmanda Asvel'e yenilip büyük yara alan Anadolu Efes hata lüksünün olmadığı maçta Olympiakos'u 85-72 mağlup etti.

Spor 20 Mart 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Anadolu Efes, Sinan Erdem'de ağırladığı Olympiakos'u yenilgiye uğrattı.

EuroLeague’de çift maç haftası 19 Mart Salı günü oynanan karşılaşmalarla başladı. Haftanın açılış maçında Anadolu Efes, Olympiakos’u ağırladı. Son maçında deplasmanda Asvel’e karşı sürpriz bir yenilgi alan Efes play-in yolunda hata payı kalmaması sebebiyle mutlak zafer parolasıyla parkeye çıktı. Bu motivasyona oyuna hızlı giren lacivert-beyazlılar yayın gerisinden Tibor Pleiss’ın yüzdeli atışlarıyla karşılaşmaya 9-0’lık seriyle başladı.

Shane Larkin’in de devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkaran Efes periyot sonunda rakibine yakalandı. İlk çeyreğin son iki dakikasını iyi geçiren Olympiakos farkı beşe kadar indirdi ve mücadelenin ilk 10 dakikası 26-21 Efes üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci periyoda pota altındaki etkili oyunuyla başlayan Yunan temsilcisi farkı bire kadar indirdi ancak yeniden hücumda etkili olmayı başaran Anadolu Efes farkı tekrar açıp soyunma odasına 48-37’lik üstünlükle gitmeyi başardı.

İkinci yarıya da iyi başlayan taraf lacivert-beyazlılar oldu. Farkı çift hanelere çıkarıp skoru 55-42’ye getiren Efes’e cevap Yunan temsilcisinin uzunlarından geldi. Moustapha Fall ve Alec Peters’la etkili olan Olumpiakos çift hanelere kadar çıkan farkı bire indirmeyi başardı. Buna karşın periyot sonunu iyi geçiren Efes son 10 dakikaya 66-61 önde girdi.

Son çeyreğe çok iyi savunma yaparak başlayan Efes periyodun ilk üç dakikasında çemberinde sayı görmedi. Bu süreçte rakip potada da etkili olan lacivert-beyazlılar farkı yeniden çift hanelere çıkarmayı başardı. Mücadelenin son anlarında da bu farkı korumayı başaran Efes karşılaşmadan 85-72’lik galibiyetle ayrıldı. Maçın son saniyelerinde hakemlere yoğun itirazlarda bulunan Olympiakos başantrenörü Georgios Bartzokas ikinci teknik faulünü alarak oyundan ihraç edildi.

Bu sonuçla Efes 30’uncu maçından 13’üncü zaferini çıkardı. Olympiakos ise 18 galibiyette kalarak ilk dört sıra hedefinden biraz olsun uzaklaştı. Efes’te Shane Larkin 15, Will Clyburn 14, Derek Willis 13, Rodrigue Beaubois 11, Elijah Bryant 10, Tibor Pleiss ise 9 sayıyla karşılaşmayı tamamladı. Olympiakos cephesinde eski Efes oyuncusu Alec Peters 19 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Moustapha Fall 14, Kostas Papanikolaou 12, Isaiah Canaan da 11 sayıyla çift hanelere çıkan diğer isimler oldu.

Anadolu Efes çift maç haftasının ikinci ayağında Alba Berlin’le karşılaşacak. 21 Mart Perşembe günü saat 20:30’da başlayacak karşılaşma yine Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak. EuroLeague’de aynı gün oynanan diğer maçlardan şu sonuçlar alındı:

Zalgiris – Bologna, 96-81
Alba Berlin – Real Madrid, 79-86
Maccabi – Asvel, 98-90
Partizan – Baskonia, 87-83

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.