Fenerbahçe mutlu.. Rekor gecesi: Sayı, asist…

Fenerbahçe, EuroLeague'de kulüp tarihinin en çok sayısını atıp, en çok asistini yaptığı maçta Baskonia'yı 111-96 yendi. 19 üçlük atan Kanarya, ikili averajı da ele geçirdi.

Spor 1 Mart 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Maçın en skorer ismi Fenerbahçe'de 19 sayı kaydeden Nigel Hayes-Davis oldu.

EuroLeague’de verilen aranın ardından Fenerbahçe’nin Baskonia maçı ilk dörde girerek saha avantajını almak isteyen sarı lacivertliler için kiritk önemdeydi. İspanya’daki ilk maçı bir sayı farkla kaybeden Kanarya, kazandığı takdirde ikili averajı da alacaktı. Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda oynanan 27. hafta karşılaşmasına hem sarı lacivertliler hem de Baskonia isabetli atışlarla başladı.Savunmanın olmadığı bu bölümü Baskonia, Miller-McIntyre’dan bulduğu son saniye basketiyle 34-32 önde tamamladı.

İkinci 10 dakikaya Sestina’nın skorer oyunuyla başlayan sarı-lacivertliler, mücadelenin ilk 13 dakikasına kadar denediği sekiz üç sayılık atışta da isabet buldu. Sarı-lacivertliler adına maçtaki ilk üç sayılık atışı ilk yarının bitimine 6.50 kala Wilbekin kaçırdı. Periyodun bitimine 5.22 kala Papagiannis ile pota altından sayı üreten Fenerbahçe, farkı yediye çıkararak rakibine molayı aldırdı: 47-40. Moladan 8-0’lık seriyle dönen İspanya ekibi, ilk yarının bitime 3.44 kala öne geçti: 47-48. Periyodun kalan bölümünü rakibinden daha iyi oynayan Fenerbahçe, ilk yarıyı 55-54 önde tamamladı.


Tarık Biberovic ikinci yarıda ateş aldı

İkinci yarıya daha iyi başlayan taraf Baskonia oldu. Pota altını kullanarak sayılar üreten İspanyol ekibi, bitime 7.35 kala farkı altıya çıkardı. 57-63. Tarık Biberovic’in hücum üst üste bulduğu üç sayılık isabetlerle kontrolü tekrardan eline geçiren sarı-lacivertli ekip, 5.24 kala tekrardan öne geçti: 66-65. Başa baş geçen periyodun son beş dakikalık kısmında iki takım da yüzdeli hücum edince son periyoda 78-78 eşitlikle girildi. Son periyoda iyi giren Fenerbahçe, 1 dakika 28 saniyede yakaladığı 8-0’lık seriyle rakibine molayı aldırdı: 86-78. Kalan bölümde farkı daha da açan sarı-lacivertli ekip, parkeden 111-96 galip ayrıldı. Fenerbahçe’de ilk yarıda sayı üretemeyen Tarık Biberovic üçüncü periyotta attığı beş üçlükle beraber 17 sayı attı. Ona; Nigel Hayes Davis 19, Nate Sestina 14, Marko Guduric 13, Nick Calathes 11 sayı ile eşlik etti. Baskonia’da ise; Vanja Marinkovic 18, Danil Diez 15, Chima Moneke 14, Matt Costello dokuz sayıyla mücadele etti.

Tarık Biberovic üçüncü çeyrekte beşte beş üç sayılık isabet buldu.

 

Asist ve sayı rekoru kırıldı

Fenerbahçe, Euroleague’in 27’nci haftasında sahasında ağırladığı Baskonia karşısında kulüp asist rekorunu geliştirdi. Daha önce 2021 yılında oynanan Khimki maçında 29 asist üreten sarı-lacivertliler, bu rekoru Baskonia maçında 32 asist yaparak güncelledi. Kanarya ayrıca, Baskonia karşısında Euroleague’deki en fazla sayı attığı maçı oynadı. Daha önce 4 Ocak 2024’te Maccabi’ye karşı 109 sayı atan sarı-lacivertli ekip, Baskonia potasına 111 sayı göndererek rekor kırdı. Fenerbahçe, bu sonuçla 16. galibiyetini alarak ilk dört sırayı takibini sürdürdü. Baskonia ise 13. yenilgisini aldı.

 

12 Dev Adam'ın yeni kurtarıcısı: Tarık Biberovic12 Dev Adam’ın yeni kurtarıcısı: Tarık Biberovic

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.