Fenerbahçe’den Altaylı’ya cevap: Şaşırdık mı? Şaşırmadık

Fenerbahçe Spor Kulübü, resmi sitesinden yapılan açıklamada Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanması fikrini Ali Koç’un ortaya attığını iddia eden Fatih Altaylı’ya yanıt verdi.

Spor 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'den Altaylı'ya Süper Kupa yanıtı.

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanacak Süper Kupa maçının yeri uzun süredir tartışma konusu. TFF, Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Toplantısı ve Galatasaray Genel Kurulu’nda maçın Türkiye’ye alınması yönünde önergeler kabul edilmesine karşın mücadeleye Suudi Arabistan’ın ev sahipliği yapacağını açıkladı. Maç, 29 Aralık Cuma akşamı Riyad’ın El Awwal Stadı’nda oynanacak.

Konuyla alakalı farklı kişiler farklı iddialar ortaya atmaya devam ediyor. TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, maçın yeri konusunda ağustos ayında iki kulüp başkanıyla mutabakata varıldığını söylemişti. Dursun Özbek ise durumun böyle olmadığını onaylayan tarafın Fenerbahçe olduğunu belirtmişti. Konuyla alakalı yorum yapan gazeteci Fatih Altaylı da son olarak Arabistan fikrini Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un ortaya attığı yönünde konuştu.

TFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusuTFF ısrarlı: Galatasaray ve Fenerbahçe Arabistan yolcusu

Fenerbahçe Altaylı’nın bu iddialarına resmi sitesinden yanıt verdi. Açıklamada “Her başı sıkıştığında, işine geldiğinde, Başkanımız Ali Y. Koç’u hedef gösterme refleksi sergileyen Galatasaray camiası alışılagelmiş davranışının yeni bir örneğini daha, Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanması konusunda bugün Fatih Altaylı üzerinden göstermiştir. Şaşırdık mı? Şaşırmadık… Güya Süper Kupa Finali’nin Suudi Arabistan’da oynanması Ali Y. Koç’un önerisi ve fikriymiş! Ağustos ayının son günlerinde başlayan ve bugüne kadar gelen süreç zarfında yaşananlar ile ilgili tüm gerçekler tabii ki apaçık bir şekilde ortaya çıkacaktır. O gün geldiğinde, kimin ne duruş sergilediği görülecektir. Türkiye’de futbolun amiri olan Türkiye Futbol Federasyonu’nun süreç ile ilgili gerçekleri ivedilikle açıklamasını özellikle rica ediyoruz” denildi.

Galatasaray'a TFF'ye resmi başvuru: Süper Kupa...Galatasaray’a TFF’ye resmi başvuru: Süper Kupa…

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.