Fenerbahçe lige dönüşü Demirspor’a karşı yapacak

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı veren Fenerbahçe milli ara dönüşü ilk maçta Adana Demirspor'u ağırlayacak.

Spor 3 Nisan 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Adana Demirspor, Süper Lig'in 31'inci haftasında Kadıköy'de karşılaşacak.

Süper Lig’de Galatasaray ile çekiştiği şampiyonluk rekabetinin son düzlüğüne giren Fenerbahçe 31’inci hafta maçında sahasında Adana Demirspor’la karşılaşacak. Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi Ülker Stadı’nda oynanacak maç saat 20.30’da başlayacak. Mücadelede Arda Kardeşler düdük çalacak.

Ligde son olarak Trabzonspor’u deplasmanda 3-2 mağlup eden Fenerbahçe son oynadığı beş maçtan da galibiyetle ayrılmayı başardı. Formda görüntüsüyle dikkat çeken sarı-lacivertlilerde iki eksik dikkat çekiyor.

Fenerbahçe’de sarı kart cezalısı Bright Osayi-Samuel ile tedavisi devam eden Joshua King zorlu müsabakada forma giyemeyecek. İki ismin yanı sıra ağrıları bulunan Cengiz Ünder ve Fred’in durumu ise karşılaşma saatinde netleşecek. Trabzonspor maçında yaşanan olaylar sebebiyle tedbirsiz olarak PFDK’ye sevk edilen isimlerden Oosterwolde ve İrfan Can Eğribayat’ın mücadelede forma giymelerinin önünde herhangi bir engel bulunmuyor.

Sarı kart sınırında dokuz isim var

Sarı-lacivertlilerde sınırdaki isimlerin fazlalığı dikkat çekiyor. Fenerbahçe’de Jayden Oosterwolde, Edin Dzeko, Dusan Tadic, Cengiz Ünder, Mert Müldür, Michy Batshuayi, Rodrigo Becao, Ferdi Kadıoğlu ile Sebastian Szymanski oynayıp sarı kart görmeleri durumunda Fatih Karagümrük deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.

Demirspor da formda

Sezonun devre arasında kadrosunu neredeyse baştan aşağı yenileyip süreci sıfırlamak zorunda kalan Adana Demirspor adaptasyon sürecini atlattıktan sonra Süper Lig’de oynadığı son üç maçından iki galibiyet ve bir beraberlikle yedi puan toplamayı başardı. Ligin ilk yarısı Adana’da oynanan maçta Fenerbahçe’yle golsüz berabere kalan Demirspor iyi gidişini sürdürerek Kadıköy’den de puan ya da puanlar almayı hedefliyor.

Ligdeki 40’ıncı randevu

Fenerbahçe ve Adana Demirspor, 3 Nisan günü oynanacak maçla birlikte Süper Lig’de 40’ıncı kez birbirlerine rakip olacaklar. Bugüne kadar ligde 39 kez karşı karşıya ikiliden Fenerbahçe 22 kez kazanırken, Demirspor beş defa sahadan galip ayrıldı, 12 karşılaşmada ise takımlar birer puanı bölüştü.

Fenerbahçe’nin evinde rakibine karşı önemli bir üstünlüğü bulunuyor. Kadıköy’de oynanan 19 lig karşılaşmasından 13’ünü sarı-lacivertliler kazanırken Akdeniz temsilcisi iki kez galip geldi, dört maç ise beraberlikle sona erdi. Sarı-lacivertliler, iç sahada kalesinde 14 gol görürken, rakip fileleri 50 kez sarstı.

Fenerbahçe'de ligden çekilme rafa kalktı, Süper Kupa protestosuna vize çıktıFenerbahçe’de ligden çekilme rafa kalktı, Süper Kupa protestosuna vize çıktı

Biletler maç gününe kadar satışa çıkmadı

Fenerbahçe’de ligden çekilmek dahil her türlü tedbirin görüşüleceği açıklanan olağanüstü genel kurul toplantısı sebebiyle Adana Demirspor’a karşı oynanacak maçın biletleri beklenen tarihte satışa çıkmamıştı. Maçın oynanmasına yaklaşık 24 saat kala ligden çekilme kararının ertelenmesine karşın, 3 Nisan Çarşamba gününün ilk saatlerinde maç biletleri henüz satışa listelenmemiş durumdaydı. Sabahın erken saatlerinde biletler ilgili internet sitesi üzerinden satışa çıkarıldı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.