Peruğundaki uyuşturucuyu çıkarırken yakalandı

Polisin İzmir Karşıyaka'da düzenlediği operasyonda bir kadının peruğunda ve içecek kutusunda uyuşturucu madde ele geçirildi. Gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri üzerine yapılan baskında ruhsatsız silah ve yüklü miktarda uyuşturucu bulundu.

Gündem 15 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

İzmir Karşıyaka’da bir ihbar polis ekiplerini şaşırtıcı bir operasyona sürükledi. Bahçelievler Mahallesi’nde bir evde uzun namlulu silah olduğu ihbarı üzerine harekete geçen İzmir Karşıyaka İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri evde yaşayan iki kişiyi gözaltına aldı. Ancak olayların seyri polisin beklediğinden çok daha ilginç bir hal aldı.

Polis ihbardan sonra şüpheli hareketleriyle dikkat çeken Oktay M. ve Aslı T.’yi apartmandan çıkarken durdurdu. İlk başta sıradan kontrol gibi görünen olay kısa sürede uyuşturucu operasyonuna dönüştü. Oktay M.’nin üst aramasında 2.23 gram uyuşturucu madde ele geçirilirken asıl ilginç keşif Aslı T.’de yapıldı.

Aslı T.’nin üstündeki aramada beklenmedik bir detay ortaya çıktı: Kafasındaki peruğu aslında uyuşturucuyu saklamak için kullanıyordu. Polis ekipleri peruğun içine gizlenmiş 0.88 gram sentetik uyuşturucu buldu. Kadının elindeki içecek kutusundan da uyuşturucu çıktı. İlk başta sıradan bir aksesuar gibi görünen peruk olayın kilit parçası haline geldi.

Gözaltına alınan şüpheliler uyuşturucu maddeleri Önder Ç. isimli bir kişiden temin ettiklerini itiraf etti. Bu itirafla operasyon bir adım daha genişledi.

Baskın ve yeni gözaltılar

Bu ifadeler ışığında ekipler Bahçelievler Mahallesi’ndeki adrese baskın düzenledi. Evde bulunan Önder Ç., Sebile K., Şahin K. ve Hasan K. uyuşturucu ticareti ve silah bulundurma suçlarından gözaltına alındı. Yapılan detaylı aramalarda 21.54 gram sentetik uyuşturucu, ruhsatsız bir pompalı tüfek ve 14 kartuş ele geçirildi.

Olay anı polis kameralarına da yansıdı. Aslı T.’nin peruğundan uyuşturucu maddeyi çıkardığı anlar açıkça görülüyor.

Suç kayıtları ortaya çıktı

Yapılan incelemelerde şüphelilerden Hasan K.’nin daha önce ‘uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek ve bulundurmak’ suçundan 2 yıl 1 ay hapis cezası aldığı ve arandığı belirlendi. Bu olayın ardından Hasan K. ve Önder Ç. tutuklanırken diğer şüpheliler emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Temizle temizle bitmiyor: Sadece bu hafta 1,4 ton uyuşturucu madde ele geçirilmişTemizle temizle bitmiyor: Sadece bu hafta 1,4 ton uyuşturucu madde ele geçirilmiş

900 milyonluk uyuşturucu operasyonu: Anne oğlunu kulağından tutup polise teslim etti900 milyonluk uyuşturucu operasyonu: Anne oğlunu kulağından tutup polise teslim etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.