Sekiz yaşındaki kız evinin önünde asılı bulunmuştu: Cinsel istismar soruşturmasında takipsizliğe itiraz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Batman'da sekiz yaşındaki kız çocuğuna yönelik cinsel istismar iddiasıyla başlatılan soruşturmada takipsizlik kararına itiraz etti.

Gündem 15 Ekim 2024

Batman’ın Kozluk ilçesinde 7 Ocak’ta sekiz yaşında bir kız ailesi tarafından evlerinin önünde iple asılı halde bulundu. İsmi açıklanmayan çocuk Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Sosyal medyada cinsel istismara uğradığı ve iple asılarak boğulmaya çalışıldığı iddiaları sonrası Batman Cumhuriyet Başsavcılığı’nca soruşturma başlatıldı.

Çocuğun hastanedeki tedavisi sona ererken soruşturmada somut delil olmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı alındı. Ancak adli tıp raporu istismarı işaret ediyordu. Olay yerinden alınan ve biri çocuk üç erkeğin kıyafetleri incelenmiş, hem giysilerde hem de çocuğun genital bölgesinde sperme rastlanmıştı.

Dosyanın 26 Nisan 2024’te alınan ek bir raporla “Somut delil yoktur” denerek kapatılmasına gerekçe olarak şunlara yer veriliyordu:

“Olay günü mağdur ile aynı ikamette bulunan annesinin ve kardeşlerinin beyanları ile olayın meydana geldiği yerin özellikleri bir bütün halinde değerlendirildiğinde, mağdurun oyun oynarken bahçelerindeki direkte asılı halde bulunan ipi oyun maksadıyla boynuna dolaması sonucunda olayın gerçekleştiği değerlendirilmiştir.”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 15 Ekim itibariyle Mahinur Özdemir Göktaş’ın talimatıyla karara itiraz etti. Bakanlığın itirazıyla soruşturmanın yeniden başlatıldığı, bakanlığın konuyu yakından takip ettiği öğrenildi.

Komşunun kirli planı: Binadaki şalteri indirdi kontrol etmeye gelen zihinsel engelli çocuğu istismar ettiKomşunun kirli planı: Binadaki şalteri indirdi kontrol etmeye gelen zihinsel engelli çocuğu istismar etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.