Epstein’in intihar soruşturması tamamlandı: Hapishane yetkililerinin ihmali var

ABD Adalet Bakanlığı, 2019 yılında Manhattan'daki federal hapishanedeki hücresinde ölü bulunan pedofili iş insanı Jeffrey Eppstein'in cinayet sonucu değil ama ihmal ve kötü yönetim sonucu intihar ederek öldüğünü bildirdi.

Dünya 29 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Jeffrey Epstein intihar etmeyip mahkemeye çıksaydı 45 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya kalabilirdi.

ABD Adalet Bakanlığı’na bağlı müfettişler, fuhuş ve pedofiliden suçlu bulunarak federal Metropolitan Correctional Center hapishanesinde cezasını çeken Jeffrey Epstein’in 2019’da hücresinde ölü bulunması sebebiyle dört yıldır yürüttükleri soruşturmanın raporunu yayımladı. 120 sayfalık bu rapora göre hem hapishane yönetiminin hem de personelin, Epstein’in intihar etmesine fırsat sunacak ortamı yarattığı belirtildi.

Epstein intihar edip ölmeden önce ‘federal seks kaçakçılığı’ ve ‘komplo’ suçlamalarından yargılanmayı bekliyordu. ABD’li iş insanı, suçlu bulunması halinde 45 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya kalacaktı. Bazı komplo teorisyenleri, Epstein’in siyasiler, Wall Street’in önde gelenleri ve pek çok iş insanıyla ilişkilerinden sahip olduğu sırlar nedeniyle öldürüldüğünü öne sürmüştü.

Epstein’in güvenliğinden sorumlu iki hapishane yetkilisinin ‘kayıtlarla oynamak’ ve ‘müfettişlere yalan söylemek’ten cezai kovuşturmaya sevk edildiği bildirildi. Ancak savcılar söz konusu iki yetkiliye suçlama yöneltmeyi reddetti.

100 bin kaydın tarandığı ve onlarca görüşmenin yapıldığı soruşturmada hapishane personelinin ‘görevlerini büyük ölçüde kötüye kullandıkları’ ve ‘ihmalde bulundukları’ sonucuna varılırken, FBI’ın Epstein’in el yapımı bir ilmekle kendi kendini öldürdüğü bulgusuyla çelişen bir kanıta rastlanmadı.

Öte yandan Epstein’in intihar etmesini kolaylaştıran dikkat çekici ve açıklanamayan bazı koşulların varlığı ise dikkat çekti. Bu koşullar arasında hapishane personelinin, daha önce kendini asma girişiminde bulunmuş olmasına rağmen Epstein’in fazladan battaniye, çarşaf, yatak takımı ve giysi biriktirmesine izin vermesiydi.

Bir yetkilinin personellere bunun tehlikeli olduğunu bildirmesine rağmen Epstein’in hücre arkadaşı gittikten sonraki bir gün boyunca hücresinde kalmasına izin verildi ve bu süreçte odası hiç kontrol edilmedi. Raporda ayrıca Epstein’in kaldığı hücrenin yakınındaki güvenlik kameralarının çalışmadığı, yani Epstein’in öldüğü gece hücresinin dışından görüntü alınamadığı belirtiliyor.

Epstein, Bill Gates'i ilişkisini ifşa etmekle tehdit etmişEpstein, Bill Gates’i ilişkisini ifşa etmekle tehdit etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.