Fenerbahçe’nin Kızılyıldız kabusu sürüyor, Anadolu Efes’e Saben Lee darbesi

Fenerbahçe, EuroLeague'de geçen sezon iki kez kaybettiği Kızılyıdız'a yine diş geçiremedi ve turnuvadaki ilk yenilgisini aldı. Anadolu Efes ise sezona Türkiye'de başlayan Saben Lee'yi durduramayınca Maccabi Tel Aviv'e yenildi.

Spor 15 Ekim 2024
Fenerbahçe maç boyunca son derece tutuk bir oyun sergiledi.

Fenerbahçe, geçen sezon son dörde yükselirken normal sezonda Kızılyıldız’a hem kendi sahasında hem deplasmanda yenilmişti. Kaç Sarunas Javiskeviciuz da Kanarya’nın başında ilk yenilgisini Sırbistan ekibi karşısında almıştı. Yeni sezonda yenilgi yüzü görmeyen iki takım üçüncü haftada Ülker Spor Salonu’nda karşı karşıyaydı. Mücadeleye tutuk başlayan sarı lacivertliler, basit top kayıpları yaparken ilk bölümde Kızılyıldız 7-0 seri yakaladı. Molanın ardından sarı-lacivertli ekip Nigel Hayes-Davis’le beş sayı bulurken, Kızılyıldız ise özellikle dış atışlardaki isabetleriyle farkı 12 sayıya yükseltti. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı sayılarla geçerken, Kızılyıldız ilk bölümü 26-12 önde tamamladı.

İkinci periyot Kızılyıldız’ın 5-0’lık serisiyle başlarken, savunmada agresif oyuna başlayan Fenerbahçe, 10-0’lık seri yakalayarak farkı dokuz sayıya indirdi. 22-31. Molanın ardından tam saha baskısını sürdüren sarı-lacivertli takım, farkı 31-36 ile farkı beşe düşürdü. Kızılyıldız son bölümde serbest atıştan bulduğu iki sayıyla soyunma odasına 38-31 önde gitti.

Fenerbahçe aradığı oyuncuyu NBA'de buldu: Skylar MaysFenerbahçe aradığı oyuncuyu NBA’de buldu: Skylar Mays

İkinci yarı karşılıklı basketlerle başlarken her iki takım da hücum faullerle top kayıpları yaşadı. Bu çeyreğin ilk dört dakikalık bölümünde Fenerbahçe üç, Kızılyıldız dört sayı buldu.Daha sonra Hayes-Davis’in üst üste sayılarıyla 7-0’lık seri yakalayan sarı-lacivertliler farkı 45-41 ile dört sayıya indirdi. Kanarya daha sonra hücum faul, üç saniye ihlali, yarı saha ihlali ve süre aşımı sebepleriyle üst üste beş hücumda top kaybı yaparken, Kızılyıldız da bu süreçte farkı yeniden artırdı. Son periyoda 54-42 konuk takımın üstünlüğüyle girildi. Karşılaşmanın son çeyreği de ilk üç periyottakine benzer şekilde başladı. Hücumda birçok pozisyonda atışlardan yararlanamayan sarı-lacivertli takım, pota altında da etkisiz kalınca ilk 5 dakikalık bölümde Sırbistan ekibi farkı 62-47 ile 15 sayıya yükseltti. Kalan sürede farkı daha da açan Kızılyıldız, parkeden 76-57’lik galibiyetle ayrıldı. Fenerbahçe bu sonuçla ilk yenilgisini aldı.

Jasikevicius, Kızılyıldız’ın galibiyeti hak ettiğini söyledi.

Sarı lacivertlilerin başantrenörü Sarunas Jasikevicius, maçta her konuda sorun yaşadıklarını belirterek “Sahada daha iyi olan taraf onlardı. Birçok alanda iyilerdi, bizden hızlılardı. Bizim savunmamız iyiydi. Böyle bir ortamda onları 80 sayının altında tutmamız mucizeydi. Doğru kararlar almadık” dedi. Maçı gelen taraftarların dördüncü periyodun başında salondan çıkmasıyla ilgili de konuşan Sarunas Jasikevicius, şunları söyledi: “Taraftarlarımızdan bizleri desteklemesini istiyoruz. Ancak bizim de sahaya koyduğumuz emek konusunda sorumluluk sahibi olmamız gerekiyor. Gerçeği söylemek gerekirse ben de tribünde olsam belki ben de erken çıkabilirdim.”

Kızılyıldız’ın başantrenörü Ioannis Sfairopoulos, “En iyi oyunumuzu oynamak açısından zorlu bir süreçti. Oyuncularımı tebrik ediyorum çünkü gerçek bir takım galibiyeti oldu. Kim oynadıysa takıma yardımcı oldu. Kazanmak için anahtarımız savunmamızdı. 18 top kaybı yapmalarını sağladık. Kutlamak için çok erken, uzun bir maraton var. Ayaklarımız yere basarak çalışmaya devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu. Sarı-lacivertliler, perşembe günü Alman ekibi Alba Berlin ile deplasmanda karşı karşıya gelecek.

Vincent Poirier Anadolu Efes’in en skorer oyuncusu oldu.

Anadolu Efes Saben Lee’yi durduramadı

EuroLeague’de Anadolu Efes, Sırbistan’ın Belgrad kentindeki Aleksandar Nikolic Hall’da karşılaştığı İsrail temsilcisi Maccabi Tel Aviv’e son saniyelerde yediği basketle 93 – 91 mağlup oldu. Manisa Basket’ten Maccabi Tel Aviv’e transfer olan Saben Lee, karşılaşmaya damga vuran isimler arasında yıldız aldı. İsrail ekibi ile ilk maçına çıkan oyuncu, karşılaşmayı 23 sayı, bir ribaunt, bir top çalma ve beş asistle tamamladı. Saben Lee, maçın en skorer ismi oldu.

Anadolu Efes’te Vincent Poirier’in çabası galibiyete yetmedi. Fransız pivot karşılaşmayı 22 sayı, iki ribaunt, bir asist ve 22 verimlilik puanı ile tamamladı. Lacivert beyazlılarda Jordan Nwora 21, Rodrigue Beaubois 10 sayıyla oynadı. Euroleague’de üst üste ikinci yenilgisini alan Anadolu Efes, bir sonraki mücadelesini 18 Ekim’de Olympiakos ile İstanbul’da yapacak. EuroLeauge’de gecenin diğer sonuçlarıysa şöyle…

Olympiakos – Olimpia Milano 89-68

Virtus Bologna – Zalgiris 68-71

Baskonia – Real Madrid 76-72

Paris – Panathinaikos 84-80

Partizan – Bayern Münih 86-78

Karşıyaka seyircisinin desteğiyle galibiyete ulaştı.

Karşıyaka evinde hata yapmadı

Basketbol Şampiyonlar Ligi C Grubu ikinci hafta maçında Karşıyaka, Fransız ekibi Saint-Quentin’i 84-74 yendi. Karşıyaka’nın ilk galibiyetine ulaştığı grupta Saint-Quentin de ilk yenilgisini aldı.

Telekom ilk yenilgisini aldı

Telekom EuroCup B Grubu’ndaki dördüncü maçında deplasmanda Fransa’nın Cosea JL takımıyla karşılaştı. Bourg-en-Bresse kentindeki Ekinox Spor Salonu’nda oynanan maç 67-63 ev sahibinin üstünlüğüyle sona erdi. Bu sonuçla Fransa temsilcisi dörte dört yaparken, Telekom ilk mağlubiyetini aldı. Ankara ekibi, beşinci maçında 23 Ekim’de İspanya ekibi Valencia Basket’i konuk edecek.

Üst akıl Fransa'da, merkezi Malezya'da, faaliyet KKTC'de, yasa dışı kumar reklamı İzlanda'da!Üst akıl Fransa’da, merkezi Malezya’da, faaliyet KKTC’de, yasa dışı kumar reklamı İzlanda’da!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.