Ali Koç’tan ‘Zaferin Rengi’ setine ziyaret

Fenerbahçe'nin 1923 senesinde kazandığı General Harrington Kupası zaferini anlatan Zaferin Rengi filmi seti, Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'u ağırladı.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan film setine ziyaret.

Fenerbahçe tarihinin önemli kupalarından General Harrington Kupası’nın hikayesini anlatan Zaferin Rengi filminin seti Başkan Ali Koç’u konuk etti. Ziyarette Koç’a Genel Sekreter Burak Çağlan Kızılhan, Yönetim Kurulu üyeleri Simla Türker Bayazıt ve Selahattin Baki ile Yönetim Kurulu ve Başkan Başdanışmanı Mümtaz Karakaya eşlik etti.

Yönetmen Abdullah Oğuz ve yöneticiler başkana filmin geçtiği dönemi yansıtan Fenerbahçe formalarını hediye ettiler. 16 Şubat’ta vizyona girecek filmin setinden etkilendiklerini belirten Koç, “Biz bu filme çok inanıyoruz. Yıllardır General Harington Kupası filmini yapmak için kulübe çok başvurular oldu. Ben yöneticiyken de başkanken de bunu yaşadım. Ama o veya bu nedenle bir şekilde hiçbir zaman gerçekleşmedi. Dolayısıyla Abdullah Bey’i ve ekibini ilk defa bu filmin hikâyesini filme dönüştürdükleri için tebrik etmek istiyorum. Camiamız adına da teşekkür etmek istiyoruz.” dedi.

Koç hikayenin fazlasıyla değerli olduğunu belirterek Fenerbahçe taraftarının filme sahip çıkacağına inandığını da söyledi. Başkan “Bu camia kurulduğundan beri başında kim olursa olsun, yönetimde kim olursa olsun bir gram dahi bundan şaşmamıştır. O yüzden Harington Kupası’nın olayı, tarihi bizle özdeşleşmesi çok önemli. Zaten Atamız Fenerbahçe’ye duyduğu duygu ve düşünceleri bizzat kulübümüze gelerek kulübün anı defterine kendi elleriyle yazmıştır.” sözlerini de söyledi.

Filmin yönetmeni Abdullah Oğuz ise “Ben de teşekkür ediyorum. İnandınız, geldiniz, bütün desteğini verdiniz. Bu destek olmasaydı zaten hayata geçiremezdik. Mahçup olmamak için elimizden geleni yapıyoruz. Bir sürü şeyi kendimiz yaptık. Taksim Stadı’nı yaptık. Çok zor. Yorgun hissediyorum ama çok güzel bir iş yaptık. Şampiyonlar Ligi gibi bir kadroyla çalıştık. Kamera arkası tüm ekip çok profesyonel. Bu filme gitmek her Fenerbahçeli için bir görev. Aynı zamanda bu bir direniş filmi. Bir de bu filmin bir birleştirici tarafı var, onu da seyrettiği zaman herkes görecek.” diye konuştu.

Zaferin Rengi filmi seti dönemin şartlarına uygun şekilde dizayn edilen yerleri de içeriyor. Bunlardan biri Taksim Stadyumu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.