Fenerbahçe’de golcüler ‘Yola devam’ dedi

Karagümrük deplasmanında ilk yarıyı 1-0 geride kapayan Fenerbahçe Edin Dzeko ve Mitchy Batshuayi'nin penaltıdan attığı gollerle maçı 2-1 kazandı ve maç fazlasıyla lider oldu. Kaleci Livakovic kurtarışlarıyla üç puanı getiren isim oldu.

Spor 14 Nisan 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Edin Dzeko ve Mitchy Batshuayi attıkları gollerle Fenerbahçe'yi üç puana götürdü.

Hafta içi Konferans Ligi’nde Olympiakos’a 3-2 kaybeden Fenerbahçe Süper Lig’de can derdindeki Karagümrük’e konuktu. Tolunay Kafkas’ın öğrencileri uzun zamandır galip gelemiyordu ve bu karşılaşmaya çıkış olarak bakıyordu. Sarı lacivertlilerde teknik direktör İsmail Kartal Olympiakos maçının ilk 11’ine göre kadrosunda ikisi zorunlu dört değişikliğe gitti. Cezalı Sebastian Szymanski ve sakatlığı da bulunan Jayden Oosterwolde’nin yerine Ferdi Kadıoğlu’yla İsmail Yüksek sahadaydı. Miha Zajc ile Rodrigo Becao ise kulübeye çekilmişti Formaysa Serdar Aziz’le Fred Rodrigues’e verilmişti. Cezalı İrfan Can Eğribayat’ın yanı sıra sakatlıkları bulunan Cengiz Ünder ve Mert Hakan Yandaş zorlu deplasmanda forma giyemedi. Bu oyuncuların yanı sıra sakatlıklarını atlatan Alexander Djiku ve Joshua King de tedbir amacıyla kadroya alınmadı. Polonyalı orta sahası Sebastian Szymanski bu sezon Süper Lig’de ilk kez bir maçta forma giyemeyecek. Sarı-lacivertlilerin şu ana dek ligde oynadığı 31 maçın tamamında forma giyen 24 yaşındaki oyuncu 28 müsabakaya ilk 11’de başlarken üç maça ise yedekten dahil oldu.

VAR koltuğunda yabancı hakem

Karagümrük-Fenerbahçe mücadelesinde VAR koltuğunda yabancı hakem oturdu. Müsabakada VAR koltuğunda Portekiz Futbol Federasyonundan Andre Narciso görev yaptı. Narciso’ya AVAR’da Mustafa İlker Coşkun, Murat Tuğberk Curbay ve Koray Gençerler eşlik etti. Karşılaşmanın ilk yarısında Karagümrük daha üstün gözüktü. 13’te sol kanatta topla buluşan Levent Mercan iki rakibinden sıyrılıp penaltı noktasındaki Eysseric’e pasını aktardı. Bu futbolcunun şutu üstten auta gitti. 29’da kırmızı siyahlılar bir kez daha tehlikeli geldi. Levent Mercan’ın soldan pasında ceza sahası dışında topla buluşan Rohden uzaktan çok sert vurdu, kaleci Livakovic iki hamlede topu kurtarmayı başardı.

Sarı lacivertliler ilk yarıdaki en net pozisyonunu 30’da buldu. Dzeko’nun uzun pasında savunma arkasına sarkan Krunic kaleciyle karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Sirigu gole engel oldu. Bu atağın dönüşünde Can Keleş’in sağdan uzun pasında Güven Yalçın kaleciyle karşı karşıya kaldı. Fenerbahçe kalecisi Livakovic topa ayağıyla müdahale ederek mutlak bir golü önledi.

40’ta Karagümrük hızlı çıktı. Eysseric’in pasında sağ kanatta topla buluşan Can Keleş ceza sahası dışından çok sert vurdu. Livakovic bu pozisyonda mükemmel bir kurtarışla topu çelmeyi başardı. 45+1’de Karagümrük öne geçti. Fred’in uzaklaştırmak istediği top Mendes’in önünde kaldı. Bu futbolcu Can Keleş’i kaleciyle karşıya bıraktı. Onun vuruşunda top ağlara gitti. Karşılaşmanın ilk yarısı ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğüyle sona erdi.

Bir oyuncuyla değişti her şey

İsmail Kartal ikinci yarıya Rade Krunic’in yerine Mitchy Batshuayi’yi alarak başladı. Bu da bütün oyunu değiştirdi. 49’da sağ kanattan organize gelişen atakta Dzeko pasını Batshuayi’ye aktardı. Bu oyuncu ise bekletmeden pasını ceza sahası yayının gerisindeki Fred’e verdi. Fred’in pasıyla ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Edin Dzeko sol ayağıyla sert bir şut çıkardı. Defansa da çarpan top filelere gidince oyuna eşitlik geldi. Bu Bosna Hersekli santrforun ligde attığı 20. gol oldu.

Fenerbahçe yakıyor!Fenerbahçe yakıyor!

Etkili oyunun sürdüren sarı lacivertliler 57’de öne geçti. Sağ kanattan ceza sahası içine giren Osayi-Samuel, Rohden’in müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem oyunu devam ettirdi ancak oyun durunca VAR’dan gelen uyarı sonrasında pozisyonu ekranda izledi. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu pozisyonu izledikten penaltı noktasını gösterdi. Topun başına geçen Batshuayi çok sert vurdu, kaleci Sirigu doğru köşeyi bulmasına karşın topu çıkaramadı. Kanarya bu dakikadan sonra da pozisyonlar üretti. 69’da İrfan Can’ın pasıyla sağ kanattan ceza sahası içine giren Batshuayi’nin sert vuruşunda Sirigu topu kornere attı.

77’de Karagümrük 10 kişi kaldı. Rakip yarı alanda kaptırdığı topun ardından Fred’e arkadan ayağıyla müdahale eden Ryan Mendes direkt kırmızı kartla oyun dışında kaldı. 86’da sağ çaprazdan ceza sahasına giren İrfan Can Kahveci şut çekmek isterken Eysseric’in yaptığı müdahalenin ardından yerde kaldı. Mücadelenin hakemi Tugay Kaan Numanoğlu önce penaltı noktasını gösterdi, ancak VAR’dan gelen uyarının ardından pozisyonu tekrar izleyerek penaltıyı iptal etti. 90+7’de Karagümrük dokuz kişi kaldı. Hakem Tugay Kaan Numanoğlu ceza sahası içinde yerde kalan Eysseric’e aldatmaya yönelik hareketi sebebiyle ikinci sarı karttan kırmızı kart gösterdi. Mücadele Fenerbahçe’nin 2-1’lik üstünlüğüyle sona erdi.

Deplasman rekoruyla liderlik geldi

Futbolcular galibiyeti taraftarlarla kutlarken puanını 85’e yükselten Kanarya maç fazlasıyla liderliğe yükseldi. Teknik direktör İsmail Kartal yönetiminde bu sezon deplasmanlarda çok etkili bir grafik sergileyen Fenerbahçe Karagümrük müsabakasıyla üst üste 10. deplasman galibiyetini aldı. Sarı lacivertliler 2-1’lik sonuçla devam eden bir sezonda dış sahada üst üste en çok kazanma rekorunun sahibi oldu. Bu alanda eski rekor Fenerbahçe ile beraber Galatasaray’a aitti. Kanarya 12 ile Süper Lig tarihinde deplasmanda en uzun süre maç kazanan takım unvanına da sahip.

Fenerbahçe bir kez daha Avrupa'nın en büyüğüFenerbahçe bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü

Fenerbahçe pes etmiyor

Fenerbahçe bu sezon ilk yarısını geride kapattığı dördüncü müsabakadan galibiyetle ayrıldı. Sarı-lacivertliler ligin ilk yarısında yine Karagümrük ile oynadığı müsabakada soyunma odasına 1-0 geride gitmiş ancak maçı 2-1 galibiyetle noktalamıştı. İsmail Kartal’ın öğrencileri Rizespor deplasmanında da benzer bir senaryo yaşadı. 1-0 yenik duruma düşen Fenerbahçe rakibini 3-1 ile geçmeyi bildi. Sarı-lacivertliler son olarak Pendikspor karşısında iç sahada ilk yarısını 1-0 geride tamamladığı müsabakayı 4-1 ile geçmişti. Fenerbahçe ilk yarısını 1-0 geriden kapattığı ve sahadan 2-1 galibiyetle ayrıldığı Karagümrük müsabakasıyla bu sezon 4. kez ilk yarısını geride kapattığı bir müsabakadan galibiyetle ayrıldı.

Edin Dzeko, daha iyi oynamaları gerektiğini söyledi.

Dzeko 20 golü geçen beşinci futbolcu

Ligde üst üste iki müsabakada gole imza atan Edin Dzeko Süper Lig tarihinde sarı-lacivertli formayla 20 golü geçerek Elvir Bolic, Pierre Van Hooijdonk, Alex de Souza ve Enner Valencia’dan sonra beşinci futbolcu oldu. Geçen sezon gol krallığı yaşayan Valencia 29 gol atmıştı. Dzeko “Son zamanlarda maçlara yavaş başlıyoruz ve pas hatası yapıyoruz. Böyle bir gol yedik. Ancak ilk uyanmamız için ilk golü yememiz gerekiyor. Maçı da erken koparabilirdik. En önemlisi üç puandı. Karagümrük iyi bir takım, yerlerini hak etmiyorlar. Daha iyisini yapabilirdik ama bu sayfa geride kaldı. Taraftarımızı perşembe günü destek vermeye davet ediyorum. Oyuncular top kaybettiğinde de destek versinler. Bizi bir sonraki dakikaya hazırlasınlar, bizim için en iyi destek bu şekilde olur” diye konuştu.

İsmail Kartal, ilk yarıdaki futbolu beğenmediğini söyledi.

İsmail Kartal’dan Livakovic’e övgü

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal maç sonu yaptığı açıklamada “İlk yarı oynadığımız futbol bize yakışmadı. Rakibimiz de bu maça çok iyi hazırlanmışlar. İlk devre biz istediklerimizi yapamadık. Rakip de izin vermedi. Sonuçta bir de gol yedik. Devre arasında yaptığımız değişiklik ve oyuncularımın silkelenmesi gerekiyordu. İkinci yarıya iyi başlayarak pozisyonlar bulduk. Lehimize maçı çevirmeyi bildik. Daha farklı da kazanabilirdik. Bugün şampiyponluk yolunda çok önemli bir adım attık. İlk devre kendimiz gibi değildik. Uzun zamandır ilk defa bu kadar üretkenlikten uzak bir maç oynamamıştık. güçlü karakterli oyuncularımız var. bunların üstesinden gelebiliyoruz. Karagümrük iyi bir takım, Tolunay hoca iyi bir takım yaratmış. Bizi çok zorladılar” dedi. Sarı lacivertlilerin hocası konuşmasına şöyle devam etti: “Szymanski cezalı, Mert Hakan sakat. Kruniç bugün pozisyonu gol atsa hem kendisi hem takım rahatlayacaktı. Kaçırınca demoralize oldu. Bazı maçlarda bazı oyuncular iyi oynar bazıları beklentilere cevap vermez. Krunic bizim değerli bir oyuncumuz. Livakovic bu sezonun en iyi performansına imza attı. Kendisini kutluyorum.”

Tolunay Kafkas Karagümrük’ün Riva’dan çıkarıldığını söyledi.

Tolunay Kafkas’tan Mehmet Büyükekşi’ye: İleride konuşacağım

Karagümrük hocası Tolunay Kafkas ise “Söyleyecek bir şeyim yok. Oynadık, mağlup olduk. Maçın teknik yorumunu yapamayacağım. Konuşamıyoruz ki futbolu. Pes ya. Fenerbahçe kazandı, tebrik ederim. Böyle bir iklim olur mu? Sözün bittiği yerdeyiz, üç-beş yeriz. Küme düşeriz ama söyleyecek bir şeyim yok. Söylesem ileri gidecek, bana da yakışmayacak. Yine haksız duruma düşeceğiz. Fenerbahçe ile problem yok ama konuşacak bir şey de yok” dedi. Kafkas konuşmasına şöyle devam etti: “İleride bu federasyon başkanıyla (Mehmet Büyükekşi) ilgili ben de konuşacağım. Karagümrük’ün ligde kalacağına inanıyorum. İşin standardı yok. Oyunu konuşamaz hale geldik, çok çirkin şeyler olmaya başladı. Altı aylık kulüp başkanlığından buraya geliyor, federasyon başkanlığı yapıyor. Bu hakemleri de bu hale getiren bunlar. Eyvallah kelimesi bende yok, bildiğim şeyleri ben söylerim. Bize statla ilgili yardım eden hiç kimse yok. Başkan hayatını koymuş bu işe. Riva’daydık bizi oradan çıkarttılar. Çıkmış bu takım lige, yardım et ne var. Orada kalsa, o sahayı kullansa ama çıkarıyor. İnsanlar bazı şeyleri okuyamıyor. Bu lig bitsin diye herkes dua ediyor. Hepimiz bu işin içindeyiz. Böyle bir sezon olur mu? Bu ortamı hazırlıyorlar, ben iyi biliyorum. Jöle gibi zemin hazırlıyorlar. Bu zeminden doğru insan da hakem de çıkmaz. Her şeye burnunu sokarsan olacağı budur.”

Fenerbahçe'de gecenin tek üzüntüsü! Halkbank'tan dev adımFenerbahçe’de gecenin tek üzüntüsü! Halkbank’tan dev adım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.