Fenerbahçe bir kez daha Avrupa’nın en büyüğü

Kadınlar EuroLeague'de Fenerbahçe Fransız temsilcisi Villeneuve'ü 106-73 yenerek üst üste ikinci Avrupa şampiyonluğunu kazandı. Sarı lacivertliler finalde 100 sayıyı geçen ilk takım oldu.

Spor 14 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Final Four'un en değerli oyuncusu Fenerbahçeli Kayla McBride seçildi.

Kadınlar EuroLeague’de şampiyonu belirleyecek maç Mersin’de oynandı. Üst üste ikinci şampiyonluğunu arayan Fenerbahçe’yle Fransa’nın Villeneuve takımlarını karşı karşıya getiren mücadeleye sarı-lacivertliler Anderson, McBride, Collier, Milic ve Meesseman beşiyle başladı.

Milic’in sayılarıyla açılışı yapan Fenerbahçe Collier’den bulduğu isabetle maça 6-0’lık seriyle başladı. Periyodun kalan kısmında skorda geri dönen Villeneuve farkı eritti, ancak yine de final maçının ilk 10 dakikalık kısmı 28-27 Fenerbahçe üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyreğin orta bölümünden itibaren üstünlük kurmaya başlayan sarı-lacivertliler devrenin bitimine üç dakika kala skoru 46-40’a getirip rakibine mola aldırdı. Mola dönüşünde MVP Meesseman’ın basket faulüyle farkı daha da açan Fenerbahçe devre arasına giderken çift haneleri bularak soyunma odasına 58-45 önde gitti.

İkinci yarı farkı korumayı başaran son şampiyon Collier’nin hücumdaki muhteşem oyunuyla farkı daha da açtı ve son periyoda 77-61’lik üstünlükle girdi.

Son 10 dakikalık dilimde daha da etkili olmayı başaran sarı-lacivertliler farkı iyice açarak bitime 1.45 kala Sevgi Uzun’dan gelen üçlükle 100 sayı barajını geçti. Böylelikle Kadınlar EuroLeague’de Final Four formatına geçildiğinden beri ilk kez bir takım final karşılaşmasında 100 sayıyı aşmış oldu. Karşılaşmayı 106-73’lük skorla kazanan Fenerbahçe geçen sezonun ardından bu yıl da Kadınlar EuroLeague’i şampiyon olarak noktaladı.

Final Four MVP’si Kayla McBride oldu

Şampiyon Fenerbahçe’de Final Four’un en değerli oyuncusu Kayla McBride seçildi. McBride organizasyonu 21 sayı, 6.5 ribaunt, 6 asist, 1.5 top çalma ve 28 verimlilik puanıyla noktaladı.

Şampiyon, şampiyon gibi oynadı! EuroLeague'in rengi sarı lacivertŞampiyon, şampiyon gibi oynadı! EuroLeague’in rengi sarı lacivert

Çukurova Basket turnuvayı dördüncü tamamladı

Çukurova Basket, evinde düzenlenen Final Four’u son sırada noktaladı.

Kadınlar EuroLeague’de Final Four’un üçüncülük maçında organizasyonun ev sahipliğini üstlenen Çukurova Basket’le USK Prag karşılaştı. Mücadeleden 95-67’lık galibiyetle ayrılan Çekya temsilcisi sezonu üçüncü sırada tamamladı. Geçen yılın ikincisi Çukurova Basket ise bu kez Kadınlar EuroLeague’de dördüncü oldu.

Fenerbahçe'de gecenin tek üzüntüsü! Halkbank'tan dev adımFenerbahçe’de gecenin tek üzüntüsü! Halkbank’tan dev adım

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.