Büyükekşi EURO 2024 bedavacıları için topu eski yönetime attı

Türkiye Futbol Federasyonu eski başkanı Mehmet Büyükekşi, İbrahim Hacıosmanoğlu'nun yolsuzluk iddialarına ilk kez yanıt verdi. Yanlış bilgilendirme yapıldığını savunan Büyükekşi kararı tek başına almadığını söyleyip yönetimi de işin içine dahil etti.

Spor 17 Ekim 2024
Büyükekşi2den yolsuzluk suçlamalarına ilk yanıt geldi.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu’nun yolsuzluk suçlamasıyla eski başkan Mehmet Büyükekşi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını açıklamasının ardından Türk futbolunda büyük bir tartışma yaşanmıştı. Eski yönetimi evrakta sahtecilik yapmakla suçlayan Hacıosmanoğlu’na Büyükekşi’den ilk yanıt geldi.

Ekol TV’de Candaş Tolga Işık’ın sorularını yanıtlayan Hacıosmanoğlu mali tablolarda oynama yapıldığı iddiasına ek olarak EURO 2024’te misafir ağırlanmasını da eleştirmiş, “Turnuva bittikten sonra 2-3 gün daha kalanlar var. Bunlar bir de çok lüks yerlerde kalmışlar. Şampiyona bitmiş, niye kalıyorsun” diye sormuştu.

Büyükekşi’den bu iddialara ilk yanıt geldi. Sporx’e konuşan eski başkan “Yanlış bilgilendirme var. Önümüzdeki günlerde yazılı bir açıklamayla cevap vereceğiz” dedi.

Suçu yönetime attı

Görevi teslim etmesinin ardından Hacıosmanoğlu’yla hiç görüşmediğini belirten Büyükekşi “EURO 204’te yapılan seyahat harcamaları yönetim kurulu kararı ile alındı, ben tek başıma karar vermedim” dedi.

Futbolda büyük iddia: Mehmet Büyükekşi için 278 milyon TL'lik suç duyurusu geliyorFutbolda büyük iddia: Mehmet Büyükekşi için 278 milyon TL’lik suç duyurusu geliyor

Hacıosmanoğlu el yükseltti

İbrahim Hacıosmanoğlu, geçtiğimiz günlerde televizyon programına katıldığı Candaş Tolga Işık’a yeni bir bilgi iletti. TFF Başkanı, berber IBAN’ı ile ilgili konuda, “EURO 2024’te TFF tarafından ağırlanan Ankaragücü yöneticisi Cengiz Gökay kendi masraflarını ödemek istiyor. O dönemki TFF yönetimindeki Volkan Can’a ulaşıyor. O da -daha sonra berber çıkan- farklı birinin IBAN’ını veriyor. TFF’ye gelmesi gereken para buraya gidiyor. Biz de yönetime geldiğimizde Cengiz Bey sayesinde bunu tespit ettik. Bu arada programınızda anlattığım PUMA şirketine futbol topu sponsorluğu için parayı TFF hesabı yerine gönderilmesi istenen kulüp hesabı da Kırklarelispor”

Candaş Tolga Işık ayrıca şu bilgiyi iletti, “Bu arada Volkan Can dün bana ulaştı. Berber IBAN’ını o an yanındaki kişi olduğu için sehven verdiğini daha sonra bu paraları TFF’ye gönderdiğini, dekontları gösterebileceğini ifade ediyor. Başkan Hacıosmanoğlu’na bunu da sordum: ‘O dekontlarla bunun bir alakası yok. Bu da dahil Euro 2024’daki 4 buçuk milyon euro’luk ağırlama masrafıyla ilgili TFF yönetim kurulu kararı alınmamış. Dava açıp eski tüm TFF yöneticilerinden bu parayı geri isteyeceğiz’ dedi.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.