Kemal Yılmaz’dan TFF’ye yanıt

Geçtiğimiz haftalarda hakemliği bıraktığını duyuran Kemal Yılmaz, kendine cevap niteliğinde açıklama yayınlayan TFF'ye karşı "objektiflik ve nesnel gerçeklikten uzak" diyerek yazılı yanıt verdi.

Spor 18 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Kemal Yılmaz TFF'ye cevap verdi.

Yardımcı hakem Kemal Yılmaz, Fenerbahçe-Hatayspor maçı sonrası 2 hafta üst üste görev verilmemesi üzerine hakemliği bıraktığını açıklamıştı. Yılmaz, söz konusu karşılaşmada orta hakemi Fenerbahçe lehine penaltı vermesi gerektiği konusunda uyarmış, karar VAR’dan dönmüştü.

Bu olayın ardından maç alamayan Yılmaz, bir açıklama yayınlayarak görevi bıraktı. Bunun üzerine Fenerbahçe Başkanı Ali Koç kulübün Yüksek Divan Kurulu Toplantısı’nda Yılmaz’ın açıklamasında aydınlatılması gereken yerler olduğunu belirtti. TFF’den yapılan yazılı açıklamada söz konusu konuya da değinildi. Açıklamada “Fenerbahçe-Hatayspor maçında görev yaptıktan sonra açıklama yayımlayarak istifa ettiğini duyuran yardımcı hakem Kemal Yılmaz’ın yaş sınırının dolmasına 2 ay kaldığı belirtilirken, “İstifasına gerekçe olarak gösterdiği 9. hafta Fenerbahçe-Hatayspor maçı sonrası, iddia ettiği gibi sadece kendisine değil, maçın tüm hakem, VAR hakemleri ve gözlemcileri ile ilgili MHK tarafından ayrıntılı bir analiz yapılarak tüm ekibe bir sonraki hafta görev verilmemiştir.” sözleri yer aldı.

TFF, iddialara 'Oyna devam' dediTFF, iddialara ‘Oyna devam’ dedi

Kemal Yılmaz yayınladığı iki aşamalı açıklamanın ikinci kısmında TFF’ye karşı “objektiflik ve nesnel gerçeklikten uzak” ifadelerini kullandı. Görev süresinin 2 ay sonra bitmeyeceğini belirten Yılmaz 2.5 sene daha görevine devam edebileceğini hatırlattı. Fenerbahçe-Hatayspor maçının gözlemci notlarında kendi verdiği kararın doğruluğunun arkasında duran Yılmaz ayrıca 27 yıllık hakemlik kariyerinde daha önce de haksızlıklara uğradığını ancak bu haksızlıklara karşı da tepki gösterdiğini vurguladı.

Yılmaz açıklamasının ilk kısmındaysa istifasını dile getirdiği ilk yazılı metninin içeriğinde eleştirilen çeşitli noktalarına yanıtlar verdi. Yılmaz Simon Kuper’in “Futbol asla sadece futbol değildir” alıntısını yaparak aşağıdaki sözlere yer verdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.