Ceza yağıyor, Arda Turan takmıyor!

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, akreditasyon kartını takmadığı için 107 bin 250 TL para cezası aldı.

Spor 16 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Arda Turan'ın başında olduğu Eyüpspor 1. Lig'de en yakın rakibinin dört puan önünde 30 puanla lider durumda.

Eyüpspor Teknik direktörü Arda Turan, Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) akreditasyon kartı talimatlarına rağmen, kartını görünür şekilde takmadığı için 12 haftada beş kez Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edildi. Eyüpspor hocası, bu sevklerinde birinde ikaz alırken, diğer dört sevkinde toplam 107 bin 250 TL para cezasına çarptırıldı.

1. Lig’in ilk haftasında deplasmanda Keçiörengücü’ne konuk olunan karşılaşmada, akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmayan Arda Turan, talimatlara aykırılık nedeniyle ilk ihtarını yazılı olarak aldı.  Arda Turan’a ilk ceza altıncı haftada oynanan Ümraniyespor maçının ardından geldi. Akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna takmayan Turan, ikinci kural ihlalinin ardından 19 bin 500 TL ile cezalandırıldı.

Arda Turan: Beni okuyacaklarına İlber Ortaylı'yı okusunlarArda Turan: Beni okuyacaklarına İlber Ortaylı’yı okusunlar

Teknik direktör, bir hafta sonra oynadıkları Sakaryaspor mücadelesinin ardından da yine aynı sebeple 19 bin 500 TL para cezasıyla karşı karşıya kaldı. Sekizinci haftadaki Bodrum FK mücadelesinin ardından da aynı sebeple PFDK’ya sevk edilen Turan, 29 bin 250 TL para cezası aldı. 10. haftada Eyüpspor’un Bandırmaspor’u konuk ettiği karşılaşmada akreditasyon kartını görünür bir şekilde boynuna asmayan Eyüpspor hocasına bu kez 39 bin TL’lik fatura çıktı. 12 haftada 5’inci kez kural ihlali yapan Arda Turan, sadece akreditasyon talimatlarına aykırı davranmaktan 107 bin 250 TL ceza yiyen ilk teknik direktör olarak Türk spor tarihine geçti.

Paralel banka vurgununda rakamlar netleşti: Arda Turan 13,9 milyon dolar kaptırmışParalel banka vurgununda rakamlar netleşti: Arda Turan 13,9 milyon dolar kaptırmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.