Dolandırıcılıktan tutuklanmıştı: Vali yardımcısının oğlunun katil zanlısı olduğu da ortaya çıktı

Denizli’deki dolandırıcılık operasyonunda tutuklanan Kadir Ersoy’un 5 yıl önce Vali Yardımcısı Kemal İnan’ın oğlunun cinayet şüphelisi olduğu ortaya çıktı. Ersoy kasten öldürme suçundan ceza almış, ancak dosyası Yargıtay’a taşınmıştı.

Gündem 18 Ekim 2024
Fotoğraf: DHA

Denizli merkezli olarak yedi ilde yapılan operasyonda internetten sahte ilanlar vererek vatandaşları dolandırdığı iddia edilen 31 kişi tutuklandı. Ancak bu şüphelilerden 20 yaşındaki Kadir Ersoy dikkat çeken bir geçmişe sahipti. Ersoy 2019 yılında dönemin Denizli Vali Yardımcısı Kemal İnan’ın 15 yaşındaki oğlu Safa Akif İnan’ın bıçaklanarak öldürülmesi olayına karışmıştı.

Olay Safa Akif İnan’ın Pamukkale ilçesinde bir kavgada aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybetmesiyle büyük bir trajediye dönüşmüştü. Kadir Ersoy olayın baş şüphelilerinden biri olarak yargılanmış, kasten öldürme suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak dava itirazlarla Yargıtay’a taşınmış, Ersoy’un cezaevinden tahliye edildiği öğrenilmişti. Olayda Safa Akif İnan’ın kardeşleri Ahmet Burak İnan ve Mehmet Buğra İnan da yaralanmış, tedavilerinin ardından taburcu edilmişlerdi.

20 milyonluk vurgun

Dolandırıcılık olayına dönersek; Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri sekiz ay süren teknik ve fiziki takiplerin sonucunda şüphelilerin kimlik bilgileri tespit edilemeyen telefon hatlarıyla sahte araç ve ürün ilanı vererek vatandaşlardan kapora ya da tam ödeme aldığını belirledi. Ancak ürünler hiçbir zaman teslim edilmedi. Yapılan incelemede bu yöntemle 61 ilde toplam 155 kişiyi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdıkları ortaya çıktı.

10 Ekim’de Denizli merkezli olmak üzere Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır’da eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda 74 kişi gözaltına alındı ve 31 kişi tutuklandı. Bu kişiler arasında Kadir Ersoy’un da yer alması geçmişteki cinayet davasını yeniden gündeme getirdi.

İki olay Kadir Ersoy’u dolandırıcılığın yanı sıra işlenen cinayetle de hatırlattı. İnan ailesi yıllardır oğullarının ölümüne neden olanların adalet önünde hesap vermesi için mücadele ediyor. Kadir Ersoy’un dosyası halen Yargıtay’da.

Müdür vekili makamında öldürüldü: Marmara Adası'nda motosikletli katil aranıyorMüdür vekili makamında öldürüldü: Marmara Adası’nda motosikletli katil aranıyor

Ruh hastası katil, 19 yaşındaki İkbal'i öldürmeye çalıştığını videoda anlatmışRuh hastası katil, 19 yaşındaki İkbal’i öldürmeye çalıştığını videoda anlatmış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.