İsrail Dışişleri Bakanı bu kez Sinvar’ın ceset fotoğrafıyla Erdoğan’a sataştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı belirli aralıkla X üzerinden yaptığı paylaşımlarla hedef alan İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, yine gündemde. Hamas'ın öldürülen lideri Sinvar'ın cansız bedenini paylaşan Katz, Erdoğan'a "gel arkadaşını al" diye seslendi.

Dünya 18 Ekim 2024

Hamas’ın İsmail Haniye’den sonraki lideri Yahya Sinvar dün, İsrail tarafından öldürüldü. Sinvar’ın ölmünü ardından kutlama mesajlarının yükseldiği İsrail’in Dışişleri Bakanı İsrael Katz, X üzerinden yine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yüklendi.

Daha önce de yaptığı hakaret dolu mesajlarla Erdoğan’ı hedefine koyan Katz bu kez de Hamas lideri Yahya Sinvar’ın cansız bedenini paylaştığı fotoğrafın üzerine “Erdoğan, tecavüzcü ve katil arkadaşın Sinvar’ı geri al” diye yazdı.

Katz’ın paylaşımının İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından paylaşılması da dikkat çekti.

BM Genel Sekreteri de hedefte

Geçtiğimiz günlerde İsrail, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres’i “persona non grata” (istenmeyen kişi) ilan etmiş, söz konusu duyuruyu da ülkenin Dışişleri Bakanı Katz yapmıştı. İsrail tarafından alınan kararla BM Genel Sekreterinin ülkeye girişinin de engellendiği belirtilmişti. Katz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Guterres’i “BM tarihinin kara lekesi” olarak betimlemişti.

Katz, istenmeyen kişi ilanının Guterres’in İran’ın İsrail’e saldırılarını kınamaması sebebiyle alındığını ifade etmişti. Şimdi de Guterres, Sinvar’ın öldürülmesini tebrik etmediği için Katz’ın hedefinde.

X üzerinden Guterres’in bir fotoğrafını paylaşan Katz, “7 Ekim katliamından sonra Hamas’ı terör örgütü ilan etmeyi reddettiği gibi, baş terörist Yahya Sinvar’ın ortadan kaldırılmasını da memnuniyetle karşılamadı. Guterres İsrail ve Yahudi karşıtı gündem yürütüyor. Onu istenmeyen adam ilan etmeye ve İsrail’e girişini engellemeye devam edeceğiz” dedi.

Daha önce de Erdoğan’a hakaret etmişti

Daha önce de Erdoğan hakkında tepkisel paylaşımlarda bulunan ve bu paylaşımlarını hiciv içerikli görsellerle süsleyen Katz en son 7 Ekim’in yıl dönümünde dikkatleri çekmişti. 7 Ekim’in yıldönümünde X üzerinden yaptığı paylaşımda Katz, “7 Ekim katliamının yıldönümünde özgür dünya Hamaslı canileri kınarken diktatör Erdoğan onları övüyor: ‘Onlar Türkiye için savaşan özgürlük savaşçıları’. Yani tecavüz etme özgürlüğü, öldürme özgürlüğü, cesetlere saygısızlık etme ve bebekleri yakma özgürlüğü. Erdoğan Türkiye’yi Müslüman Kardeşler müttefiklerine satarken (Mustafa Kemal) Atatürk’ün mirasını yok ediyor” demişti.

Katz’ın paylaşımında Hamas lideri Yahya Sinvar ve Erdoğan’ın bulunduğu bir görsel kullanması dikkat çekti.

Katz, daha önce de Erdoğan’a ilişkin paylaşımlarında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu da etiketlemişti.

İmamoğlu yanıt vermişti

Katz 2 Ağustos günü yapay zekayla görselini oluşturduğu bir paylaşım daha yapmıştı. Yanan bir Türk Bayrağı önünde Erdoğan’ın görüldüğü tepki çeken görseli “Erdoğan, bilimsel, kültürel, teknolojik ve ekonomik kabiliyetlere sahip bir Türk devletini alıp yok ediyor, ilerici ve müreffeh bir Türkiye inşa eden Atatürk’ün mirasını ortadan kaldırıyor. Her şeyin güzel olacağı günler için umut edelim” notuyla paylaşmıştı. İBB Başkanı İmamoğlu’nun sloganı olan “Her şey çok güzel olacak” sözlerine bir gönderme yaptığı paylaşımı, büyük tepki çekmişti.

İsrail Dışişleri Bakanı’na tepki gösterenlerden biri de İmamoğlu olmuştu. İmamoğlu, Katz’ın X platformundaki paylaşımını alıntılayarak “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bayrağına ve Cumhurbaşkanı’na hakaret eden bu açıklamanızı size aynen iade ediyorum. Demokrasiyi ve hukuku, elinde on binlerce çocuğun kanı olan birilerinden öğrenecek değiliz. Evet, her şey çok güzel olacak. Filistin özgür olduğu zaman” demişti.

İsrailli Bakan vazgeçmiyor: Yine İmamoğlu'nu etiketleyip Erdoğan'a yüklendiİsrailli Bakan vazgeçmiyor: Yine İmamoğlu’nu etiketleyip Erdoğan’a yüklendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.