Adriana Lima ve Victoria’a Secret

19 Ekim 2024

43 yaşındaki Adriana Lima Victoria’s Secret için en çok podyuma çıkan model olarak rekor kırdıktan sonra 2018’de emekli olmuş, hem markanın melek kanatlarına, hem de modellik kariyerine gözyaşlarıyla veda etmişti.

Victoria’s Secret de o günlerde sanki süper modelini bekliyormuş gibi benim gibi çoğu izleyenini büyüleyen podyum şovlarına veda etmişti.

Altı yıl boyunca özlettiler bizi ama geçen salı günü muhteşem bir sürpriz oldu ve hem tecrübeli süper model, hem de Victoria’s Secret ’The show must go on’ diyerek geri döndü. İzleyebildiğim kadarıyla geri dönüşleri gerçekten de muhteşem de oldu. Marka çağa ayak uydurarak bu kez podyumda 50 yaş üstü, 36 bedenden geniş ve trans kadınlara da yer verdi.

Sahnede ise bir başka efsane, sanki yeni başlıyormuş gibi hala dinamik 78 yaşındaki Cher vardı.

Peş peşe doğum yaptıktan sonra aldığı kilolarla tartışma yaratan ve son zamanlarda estetik yaptırıp yaptırmadığı da çok konuşulan Adriana Lima ise benim için güzel sürprizdi. Çünkü adı Victoria’s Secret adıyla özdeşleşmişti ve bu defile hem markanın hem de süper modelinin  geri dönüşünü müjdeliyordu.

Bu şov bence yaş aldığından veya kilo fazlası  olduğundan artık bu dünyanın dışında kaldığını düşünebilecek bütün kadınlara umut  veren, onlara sizin yaşınız ve kilonuz bir şeye engel değil siz de güçlü kadınlar olarak varsınız demekteydi.

Bütün dünyada artık “global top model” olarak tanınan Ashley Graham 44 beden kadın elbisesi giyiyor.

Bazıları için “şişman” denecek bir kadın bedeni bu. Ama o bu şişman algısını yerle bir edip bedeniyle seksi ve şık gözüküyor ve bu tavrıyla birçok kadının umudu oluyor.

Bir zamanlar şirketin yıldız meleği olan üç çocuk annesi Lima 1999 yılında henüz 18 yaşındayken yürümüştü ilk kez bir Victoria’s Secret defilesinde.

Bu şovu anlatırken Hadid kardeşlerden bahsetmemek mümkün değil tabii ki.

Gigi Hadid bu defileyle 2020’de kızı Khai’yi doğurduktan sonra Victoria’s Secret modelliğine geri dönmüş oldu.

Bella Hadid ise uzun yıllardır mücadele ettiği Lyme hastalığı yüzünden modellik kariyerine ara vermişti. İki yıl boyunca defilelere çıkmayan Bella eylül ayında ilk kez Paris Moda Haftasında podyuma çıktıktan sonra ikinci kez de Victoria’s Secret için modellik yaparak ara verdiği mesleğinde hâlâ zirvede olduğunu kanıtladı.

Cher’in bu şovda şarkı söylemesi zaten kendi başına bir mucizeydi.

Kız arkadaşlar, sizleri bilmem ama bu şovdan sonra benim arada tutan yaşlanma ve kilo almak korkum neredeyse tamamen ortadan kalktı. Özellikle kilonun olmaması için elimden geleni yapacağım ama yine de olduğu takdirde de bu şovdan  sonra hala seksi ve havalı olacağımı düşünmeye başladım.

Anlayacağınız Victoria’s Secret şovu sadece estetik br keyif değil ayrıca biz kadınlar için bir tür psikiyatri seansı gibiydi. Cher’in söylediği gibi inanacağız ve güçlü olmayı hep sürdüreceğiz bizler. bence şovun asıl mesajı buydu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.