Toprak Razgatlıoğlu zirveye döndü: İkinci kez Dünya Superbike şampiyonu!

Superbike'ta tarihi bir sezon geçiren milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu kariyerinde ikinci kez dünya şampiyonu oldu. Yeni takımı BMW bu zaferle ilk kez bir şampiyonluk kazanırken takımlarda zafer Ducati'ye gitti.

Spor 19 Ekim 2024
Toprak Razgatlıoğlu şampiyonluğunu altın renkli tulum giyerek kutladı.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nda son ayak Jerez’de koşulan birinci yarışla başladı. Toprak Razgatlıoğlu’nun zirvedeki takipçisi Nicolo Bulega yarışa pole pozisyonundan başlarken milli motosikletçi ise ikinci cepten start aldı. İyi bir startın ardından Bulege ilk sıradaki yerini korurken Toprak ise ilk virajı başladığı yer olan ikincilikle döndü.

Tommy Bridewell ve Tarran Mackenzie’nin arkalardaki kazasının ardından bir önceki sezonun dünya şampiyonu Alvaro Bautista ve Danilo Petrucci de kazalara karıştı. Gerilerde motosikletinden düşen isimlerin olduğu yarışta şampiyonluk için ikinci sıranın kendisine yettiğini bilen Toprak kendisini fazla zorlamadı. Bulega’yla birlikte diğer rakiplerinden kopan Toprak finişe kadar kontrollü bir sürüş sergiledi.

Hem Bulega hem de Toprak için olaysız geçen yarışta İtalyan sürücü damalı bayrağı ilk sırada görürken Toprak da ikinci oldu ve sezonun bitimine iki yarış kala şampiyonada zafere ulaşmayı başardı.

Bu sezon üst üste 13 yarış kazanıp organizasyon rekoruna imza atan Toprak şampiyonluğunu uzay gemisi konseptli kutlamayla taçlandırdı. Toprak’ın bu dünyadan olmadığı sürüşüyle her hafta gözler önüne serilirken bu mizansenle de tüm dünyaya adeta haykırıldı.

Toprak Razgatlıoğlu, İspanya’da yapılan 2024 Dünya Superbike Şampiyonası’nın ilk yarışında ikinci oldu ve puanını 493’e çıkararak 2. kez dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Garaja giriş esnasında şampiyonluğunu lastik yakarak kutlayan Toprak bir kez daha olduğu gibi tozu dumana kattı. Milli motosikletçi takımıyla kucaklaştığı esnada uzaylı maskesiyle kameralara poz verdi.

Düzenlenen podyumun ardından Toprak için ayrı bir şampiyonluk podyumu da organize edildi. Milli motosikletçi burada Türk bayrağıyla kürsünün en üst basamağına çıkarak 2024 Dünya Superbike Şampiyonası şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Toprak’ın sezon başında katıldığı BMW de böylece Superbike tarihindeki ilk sürücüler şampiyonluğuna ulaştı. Bulega’nın önderlik ettiği Ducati ise takımlarda sezonu zirvede tamamlamayı garantiledi.

‘BMW’ye geçtiğimde bana kariyerimin bittiğini söylemişlerdi’

2021’in ardından bu sezon bir kez daha şampiyonluğa ulaşan Toprak zaferinin ardından mikrofonlara konuştu ve şöyle dedi:

“Benim için hiç kolay bir sezon olmadı. BMW ile başladığımızda, ‘senin kariyerin bitti’ dediler bana. Şimdi ise şampiyon oldum. Böylelikle herkes bu motosiklet üzerindeki potansiyelimi anlamıştır, BMW’nin kazanan bir motosiklet olduğunu anlamıştır. Takımıma çok teşekkür ediyorum. Herkes tüm hafta sonlarında inanılmaz bir performans gösterdi. Nihayetinde biz bunu hak ettik. Biz dünya şampiyonuyuz. Herkese teşekkürler.”

Superbike’ta sezon 20 Ekim Pazar günü koşulacak iki yarışla sona erecek. Toprak bu yarışlardan en azından birini kazanıp İstiklal Marşı okutarak şampiyonluğunu taçlandırmaya uğraşacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.