Rekorların takımı: Deplasman fatihi Galatasaray

Galatasaray, Antalyaspor'u deplasmanda 3-0 yendi. Akdeniz ekibini mağlup eden Cimbom, bir rekora daha imza attı. Son yıllarda birçok rekoru kıran Galatasaray, üst üste 13'ncü deplasman galibiyetini alarak bu alanda en uzun seri yapan takım oldu.

Spor 20 Ekim 2024
Galatasaray, deplasmanda üst üste maç kazanma rekorunu da kırdı.

Galatasaray, Okan Buruk yönetiminde son iki sezonu şampiyon olarak tamamladı. Sarı-kırmızılı ekip geçen sezon Süper Kupa’yı da müzesine götürdü. Bu sezona da üst üste üçüncü şampiyonluk hedefiyle giren Cimbom doludizgin gidişatını sürdürüyor. Altıncı haftada Fenerbahçe deplasmanında 3-1 kazanan takım, ezeli rakibinin bir maç fazlasıyla da olsa altı puan önünde yer alıyordu. Antalyaspor deplasmanına puan farkını dokuza çıkarmak ve psikolojik üstünlüğü tamamen ele almak için çıktılar.

Buruk’un öğrencileri henüz ilk yarıda bulduğu golle rahatlarken ikinci yarıda gelen gollerle üç farklı skoru bulup üç puana bu şekilde uzandılar. Bu sonuç sarı-kırmızılıların yenilmez şekilde 25 puana gelmesini sağladı. Galatasaray ayrıca bir de rekor kırdı. Süper Lig’de üst üste 13’ncü deplasman galibiyetine imza atan Cimbom, lig tarihinin dış sahadaki en uzun galibiyet serisini yakaladı. Bundan önceki rekor Fenerbahçe’ye aitti. Ayrıca Opta verilerine göre bu sezon Süper Lig’de en fazla gol atan (27), şut çeken (151), beklenen gol değeri üreten (18.31 xG), rakip ceza sahasında topla buluşan (283) ve net gol pozisyonuna giren (38) takım Galatasaray oldu.

Galatasaray’ın gönlü çok hoştur, ‘Yıldızlar’ın altında…Galatasaray’ın gönlü çok hoştur, ‘Yıldızlar’ın altında…

Buruk rekorlara doymadı

2022-23 sezonu başında Galatasaray’ın başına geçen Okan Buruk sarı-kırmızılı camiayla rekorlara doymadı. Galatasaray altyapısından yetişen Okan Buruk, uzun yıllar terlettiği sarı-kırmızılı formayla birer UEFA Kupası, UEFA Süper Kupa ve TFF Süper Kupa, 7 Süper Lig, 5 Türkiye Kupası zaferi yaşadı. Futbolculuk dönemi ardından kulübüne teknik direktör olarak geri döndü.

Tecrübeli teknik patron idaresindeki sarı-kırmızılı takım, ligdeki 38 haftalık maratonu 33 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet sonucunda 102 puan toplayarak zirvede tamamladı. Galatasaray, ligde 3 haneli puana ulaşan ilk takım olurken, 93 puanla Fenerbahçe’de olan rekoru eline geçirdi. Cimbom elde ettiği 33 galibiyetle Süper Lig’de bir sezonda en fazla galibiyet elde eden takım rekorunu kırdı. Ligin 20 ile 36. haftaları arasında 17 maç üst üste kazanan sarı-kırmızılı ekip, kendisine ait üst üste kazanma rekorunu geliştirdi. İç sahadaki son Fenerbahçe derbisine kadar çıktığı 35 maçta üst üste gol atan Galatasaray, kulüp rekorunu ileri taşıdı.

Okan Buruk, Süper Lig’de futbolcu ve teknik adam olarak en fazla şampiyonluk gören isim ünvanını taşıyor. Ligde futbolcu olarak 7 kez kupayı havaya kaldıran Buruk, teknik direktörlük kariyerinde ise 3 kez bu sevinci yaşadı.

Deplasman 'Aslan'ı: Antalya'da rekor Icardi ve Osimhen'le geldiDeplasman ‘Aslan’ı: Antalya’da rekor Icardi ve Osimhen’le geldi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.