Beşiktaş’ın yıldızları gündüz maçında parladı

Milli ara sonrası Beşiktaş, kendi sahasında Konyaspor'u yıldız oyuncuları Immobile ve Rafa Silva'nın golleriyle 2-0 yendi. Kartal bu üç puanla haftaya karşılaşacağı Galatasaray maçı öncesi moral buldu.

Spor 20 Ekim 2024
Beşiktaş sahasında üç puana uzandı.

Süper Lig’de dokuzuncu hafta, Dolmabahçe’deki Beşiktaş-Konyaspor maçıyla devam etti. İstanbul’daki güzel havayı fırsat bilen Beşiktaşlılar stadyumu doldururken siyah-beyazlı ekip 29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel olarak kırmızı formalarıyla sahaya çıkıyorlardı. Birkaç haftadır az süre aldığı için tartışma konusu olan Semih Kılıçsoy ilk 11’de sahaya çıkıyordu. Sağda Ernest Muçi ortada Rafa Silva’yı tercih eden Giovanni van Bronckhorst, orta sahada ise Ndour ve Gedson ikilisine fırsat veriyordu.

Beşiktaş karşılaşmaya gol arayarak başladı. 28. dakikada Muçi topu getirdi, Semih’e bıraktı, Semih ceza alanına girdi, rakibi tarafından düşürüldü, hakem Kadir Sağlam penaltı noktasını gösterdi. Immobile, penaltı vuruşunda hata yapmadı ve takımını 29. dakikada 1-0 öne geçirdi. Immobile’nin Süper Lig’de çektiği 11’nci isabetli şutun sekizincisi de gol oldu. İlk yarının son dakikasında Danijel Aleksic riskli bölgede kanat değiştiren pas atmaya çalıştı. Ernest Muçi araya girdi, Rafa Silva’ya pası attı, uygun durumdaki Portekizli gol orucunu bozup durumu 2-0’a getirdi. Muçi Süper Lig’deki ilk asistini yaptı. Devre 2-0 bitti.

50. dakikada Yusuf Erdoğan ve Rafa arasında gerginlik yaşandı. İki oyuncuya da sarı kart çıktı. 56. dakikada Konyaspor tehlikeli geldi. Emirhan’dan seken top Aleksic’in önünde kaldı. Oyuncunun şutunda Beşiktaş kalecisi Mert Günok son derece akrobatik bir hareketle gole izin vermedi. Bu hareket günün en iyi hareketlerinden biri olarak kayıtlara geçti.

68. dakikada sakatlıktan dönen El Musrati Beşiktaş’ta oyuna dahil oldu. 69’da Immobile sol kanattan ceza alanına girdi, ortaya çevirdi, Gedson topa müdahale etmeye çalıştı ancak başaramadı. 86’da Rafa Silva çıktı, Onur Bulut oyuna girdi. Joao Mario da Gedson yerine oyuna dahil oldu. 90. dakikada Onur Bulut’un şutunu Slowik kurtardı. Dönen topta Ndour’un şutunda Slowik bir kez daha başarılı oldu. Beşiktaş karşılaşmayı 2-0 kazandı. Kara Kartal bu sonuçla gelecek haftaki Galatasaray derbisi öncesi 20 puana yükseldi. Siyah-beyazlılar geçen sezon Türkiye Kupası dahil üç kez karşılaştığı Konyaspor’u üç maçta da 2-0 yenmişti. Böylelikle bu sezon da iki ekibin ilk maçı aynı skorla bitti. Öte yandan Konya ekibi 11 puanla 10. sırada kaldı.

Opta verilerine göre Süper Lig’de bu sezon oynadığı dört iç saha maçını da kazanan Beşiktaş 2003/04’ten bu yana ilk kez bir sezona seyircisi önünde dörtte dört yaparak başladı.

Maçın ardından konuşan Giovanni van Bronckhorst “Galip geldiğimiz için mutluyum. 2 gol attık, daha da fazla atabilirdik. Skordan memnunum. 3. milli araya kadar olan bölüme 3 puanla başlamak önemliydi. Özel bir atmosferde oynadık. Kırmızı formayla çıktık, herkes kırmızı giymişti. Stadyum kıpkırmızıydı. Önümüzdeki hafta Cumhuriyet Bayramı, herkesin bayramını kutluyorum. Taraftarımız da bu önemli günde mutlu ettik. Rekorlar önemli ama benim baktığım şey takımımı hazırlamak ve galibiyetler. Yaptığım şey bu, yapacağım şey bu. Rekorlar güzel. Benim için, kulüp için güzel. Bunun için çalışmıyoruz tabii ki. Ben takımımı zaferler için hazırlıyorum” dedi.

Sakatlığı bulunan oyuncuların durumuyla ilgili “Bekleyip göreceğiz, uzun süredir aramızda olmayan oyuncular var. Milot belki dönebilir. Önümüzdeki günleri görmeliyiz. Lyon maçında Milot olmayacak. 3 günümüz var Lyon maçı için, hazırlanacağız. Sonra lige bakacağız. Avrupa’ya iki kayıpla başladık. Bugün yeni bir sakatlık yaşamadık, bu iyi. Umarım bu süre zarfından aramıza katılan oyuncular olur” diye konuştu.

Beşiktaş’ta Giovanni van Bronckhorst’tan galibiyet değerlendirmesi.

Maçın iyi isimlerinden Ernest Muçi de “Çok önemli bir 3 puandı. Atmosfer çok iyiydi. Taraftarlarımız çok iyi destekledi. Onların desteğiyle iyi oynayıp kazandık, mutluyuz. Avrupa maçı öncesi iyi bir galibiyet oldu. Şimdi Lyon ve derbiye odaklanacağız, bu şekilde devam edeceğiz. Mutluyuz. Hocamızın kararları nasıl olursa olsun, sağ kanat sol kanat olur, yüzde yüzümü vermek için buradayım. Önemli olan takım olarak kazanmak ve Beşiktaş’ın iyiye gitmesi. Bireyler ikinci ön planda, önemli olan takım” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.