Katil o evin çocuğu: Biri babasını ve ağabeyini, diğeri annesini ve anneannesini öldürdü

Türkiye’nin iki farklı ilinde dün iki katliam yaşandı. İkisinde de öldürülenler aile büyükleriydi, katillerse o evin çocukları. Denizli’de K.P. babası ve abisini bıçakla, Adana’da S.A. annesini ve anneannesini uykuda tabancayla öldürdü.

Gündem 22 Ekim 2024
Denizli'deki katliamın yaşandığı ev(solda), Adana'daki olayın yaşandığı ev (sağda)

Adana ve Denizli’de dün akşam iki farklı olay yaşandı. Her ikisinde aile büyükleri evlerinde katledildi. Katiller de o evin çocuklarıydı.

Denizli’deki olay dün akşam saat 19.30 sıralarında Tavas ilçesine bağlı Aydoğdu Mahallesi’nde yaşandı. 28 yaşındaki K. Pekdemir evde henüz belirlenemeyen bir nedenle tartıştığı 60 yaşındaki babası Süleyman Pekdemir ve 35 yaşındaki ağabeyi Muhammet Pekdemir’i bıçakla yaraladı.

Olayın ardından evi ateşe veren şüpheli kaçarken, babası ve ağabeyi hayatını kaybetti. Çevredekilerin yangını haber vermesi üzerine bölgeye jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri geldi. Yangına müdahale eden ekipler büyük hasar oluşan evde baba oğlun cansız bedenleriyle karşılaştı.

Olay yerinde çalışmalarını sürdüren jandarma ekipleri çevredeki güvenlik kameralarını inceledi. Yapılan incelemelerde olayın ardından bir şahsın motosiklet ile uzaklaştığı görüldü. Görgü şahitlerinin de ilk ifadeleri ışığında hareket eden jandarma ekipleri şüpheleri üzerine çeken K. Pekdemir’i yakalamak için çalışma başlattı.

Öldürülen baba ve abi

Şüpheli K. Pekdemir, polis ekipleri tarafından ilçe merkezinde yakalandı. Şüpheli K. Pekdemir’in jandarmadaki ifadesinde önce, “Bıçakla öldürdüm” dediği ardından ise “Tüfekle vurdum” şeklinde çelişkili ifadeler verdiği öğrenildi.

Olayın gerçekleştiği adreste Süleyman Pekdemir ve oğlu Muhammet Pekdemir’in birlikte yaşadığı öğrenildi. Süleyman Pekdemir’in bir süre önce eşinden boşandığı ve eşinin bir oğluyla birlikte kent merkezinde yaşadığı belirtildi. Olayın şüphelisi K. Pekdemir ise ilçe merkezinde yalnız yaşadığı öğrenildi.

Uyuşturucu bağımlısı olan K. Pekdemir’in babasından sık sık uyuşturucu madde satın almak için para istediği ve ikilinin bu nedenle tartışmalar yaşadığı iddia edildi. Jandarma ekipleri baba-oğlun hayatını kaybettiği evin etrafında geniş güvenlik önlemi alırken, büyük hasar oluşan evde ayrıntılı inceleme yapılacağı kaydedildi.

Ailesini uykudayken öldürdü

Adana’daki olaysa Sarıçam ilçesine bağlı Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde meydana geldi. 26 yaşındaki S.A. ailesiyle bir süredir tartışma yaşıyordu. Gece saatlerinde S.A., 61 yaşındaki annesi Mintiha Aydın, 53 yaşındaki babası İlyas Aydın ve 80 yaşındaki anneannesi Ülfet Köse’yi uyudukları sırada tabanca ile başlarından vurdu.

S.A, ailesini öldürdükten sonra polisi arayarak ailesinin evde vurulduğunu haber verdi. Bunun üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri geldi. Sağlık ekipleri ağır yaralanan baba İlyas Aydın’ı Adana Şehir Hastanesine kaldırdı. Anne Aydın ve anneanne Köse’nin ise olay yerinde öldüğü belirlendi.

Polise çelişkili ifade veren S.A. gözaltına alındı. Emniyetteki ilk ifadesinde şüphelinin cinayetini itiraf ettiği öğrenildi.

'Katliam yasası'nın iptali AYM'de görüşüldü‘Katliam yasası’nın iptali AYM’de görüşüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.