Marmaray’da suç makinesi temizlik görevlisi: İki yıldır şikayetçi olan kadına bıçakla saldırdı, 40 dikiş atıldı

İstanbul'da Göztepe Marmaray İstasyonu’nda görevli 34 yaşındaki Gülnihal Karadereli aynı istasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan ve 11 ayrı suç kaydı olan Çetin Aktay'ın bıçaklı saldırısına uğradı.

Gündem 17 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı

İstanbul’da Göztepe Marmaray İstasyonu’nda dün (16 Mart 2024) akşam saatlerinde bıçaklı bir saldırı oldu.

İstasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan 36 yaşındaki Çetin Aktay yüzü maskeli ve kapüşonlu halde aynı istasyonda güvenlik görevlisi olarak çalışan 34 yaşındaki Gülnihal Karadereli’nin yanına yaklaştı ve yanında bulunan bıçağıyla kadın görevliye saldırdı.

Gülnihal Karadereli yüzünden aldığı bıçak yarasıyla kanlar içinde yere yığıldı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri bıçakla yaralanan kadını ambulansla hastaneye kaldırdı. Karadereli’nin yüzüne 40 dikiş atıldığı öğrenildi.

Gülnihal Karadereli aynı istasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan ve 11 ayrı suç kaydı olan Çetin Aktay’ın bıçaklı saldırısına uğradı. Gülnihal Karadereli’nin saldırıdan önceki ve sonraki hali işte bu.

Polis Çetin Aktay’ı yakalayarak gözaltına aldı. Aktay’ın emniyetteki sorgusunda Gülnihal Karadereli’ye kin beslediği, bundan dolayı saldırdığı öğrenildi. Emniyetteki sorgusu biten şüpheli adliyeye sevk edildi.

Çetin Aktay’ın yüzü maskeli ve kapüşonlu halde aynı istasyonda çalışan Gülnihal Karadereli’ye bıçaklı saldırısı istasyonun güvenlik kamerasında da görüntülendi.

‘İki senedir bu adamdan şikayetçi oldum’

Yüzüne onlarca dikiş atılan Karadereli kadın olayla ilgili olarak şunları söyledi:

“İki senedir bu adamdan şikayetçiyim. Aynı yerde çalışıyordum, o temizlik görevlisiydi. Farklı hatta görevlendirdiler, ama beni takibi tehdidi bırakmadı. Peşimden ayrılmadı. Karakola da şikayet dilekçesi verdim. Görev başındayken yolcu çıkışı sırasında turnikeden koşarak birkaç saniye içinde bana bıçak sallamaya başladı.”

Saldırgan aynı istasyonda temizlik görevlisi olarak çalışan ve 11 ayrı suç kaydı olan Çetin Aktay.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.