FETÖ devriyesinde 177 hesaba erişim engeli: Aralarında Can Dündar ve Cemre Birand da var

FETÖ lideri Gülen'in ölümünden sonra sosyal medyada yapılan paylaşımlar için emniyet harekete geçti. Bakan Yerlikaya 177 hesap hakkında işlem başlatıldığını söyledi, hesaplara da erişim engeli getirildi. Aralarında Can Dündar ve Cemre Biranda da var.

Gündem 23 Ekim 2024

FETÖ lideri Fethullah Gülen 20 Ekim’de ABD’nin Pensilvanya eyaletinde öldü. Ölümünü örgüt üyeleri tarafından duyuruldu, Pensilvanya’daki evinde toplantılar başladı. Gülen henüz defnedilmedi, örgüt içinde bir odağın gizlice cenazeyi kaçırmasından endişeleniliyor. Bu polemikler sosyal medyaya yansıdı, Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen Cevdet Türkyolu’nu sık sık hedef alıp ölümünün ailesinden gizlendiğini savundu. Şimdi Gülen’in ABD’de uzun yıllar yaşadığı malikanesinin bahçesine gömüleceği konuşuluyor. ABD’de bunlar yaşanırken Türkiye’de de sosyal medya Gülen’in ölümünü konuştu. Çünkü FETÖ uzun yıllar boyunca kumpas operasyonlar ve davalarla anılıyor, son olarak da 15 Temmuz darbe girişimiyle biliniyor.

FETÖ liderinin ölümüne dair yazılıp çiziliyor genellikle de lanetle anılıyor. Ancak bazı hesaplardan propaganda yapıldığı ve Gülen’in savunulduğu tespit edildi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya platformlarında FETÖ propagandası yapan, övücü nitelikte paylaşımda bulunan ve taziye niteliğinde paylaşımlar yaptığı değerlendirilen 177 sosyal medya hesap yöneticisinin tespit edildiğini kaydetti. Siber Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele ve Güvenlik Daire Başkanlıklarınca, bu hesap yöneticileri hakkında işlem başlatıldığını aktaran Yerlikaya, siber suç ve suçlularla mücadele için sanal devriyelerin 7/24 görevinin başında olduğunu belirtti.

Erişim engeli getirilenler arasında Gülen cemaatinden Cevheri Güven, Emre Uslu, Ekrem Dumanlı, Hakan Şükür gibi isimlerin yanı sıra gazeteci Can Dündar ve gazeteci Mehmet Ali Birand’ın eşi Cemre Birand’ın da sosyal medya hesapları yer aldı.

Öte yandan Yeni Asya Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Güleçyüz’ün de sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi. Güleçyüz bir paylaşımı nedeniyle ‘örgüt propagandası yapmak’ suçlamasıyla gözaltına alındı. Ayrıca hakkında soruşturma başlatılan üç kişi de gözaltında.

Güleçyüz paylaşımında şunları söylemişti:

“Fethullah Gülen de imtihan dünyasından berzah âlemine göçmüş. Hakkındaki iddiaların hesabı artık öbür tarafta görülecek. Bu iddialar gerekçe gösterilerek yapılan ve nice insanın mağduriyetine sebep olan hukuksuzlukların son bulması dileğimizi bir kez daha tekrarlayarak, Allah rahmet ve adaletiyle muamele eylesin diyoruz. Camianın başı sağ olsun.”

17 ilde IŞİD operasyonu: 65 gözaltı17 ilde IŞİD operasyonu: 65 gözaltı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.