Çakıcı koluna girmişti, Yılmaz’dan da ‘Bahçeli yalnız değil’ mesajı: Gerekirse can alıp, can vereceğiz

Bahçeli'nin İmralı açıklamalarından sonra siyaset gündemi en sıcak günlerini yaşamaya başladı. Bahçeli'nin çok konuşulduğu bu günlerde önce Çakıcı onu ziyaret etti sonra Kürşat Yılmaz'dan destek geldi. Yılmaz 'gerekirse can alıp veririz' dedi.

Siyaset 25 Ekim 2024
Kürşat Yılmaz 2021 yılında tahliye olduktan sonra Devlet Bahçeli'yi ziyaret etmişti.

MHP lideri Devlet Bahçeli, 1 Ekim’de Meclis açılışında DEM Parti’nin sıralarına gitti, milletvekilleriyle tokalaştı. Bu tokalaşmanın sadece ‘siyasi nezaket’ olarak görülmemesini, planlı olduğunu söyleyen Bahçeli daha sonra partisinin Meclis’teki grup toplantısında tarihi bir konuşma yaptı. Bahçeli bu konuşmasında terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan’ın Meclis’e getirilip örgütü lağvettiğini açıklamasını istedi. Bunun ardından da umut hakkının uygulanmasını söyledi. Bu konuşma gündemi sarstı çünkü bu Bahçeli’den beklenmeyecek bir açıklamaydı. Bahçeli her açıklamasında DEM Parti’nin terörist olduğunu söyleyip kapatılması gerektiğini savunuyordu.

Gündemi ters köşe yapan bu açıklama ülkücüler, MHP’liler arasında da gerginlik yarattı. Çünkü bu zamana kadar izledikleri politikanın tam tersi bir açıklama karşında ne yapacaklarını şaşırdılar. Kimi sessiz kalıp izlemeyi tercih ederken kimi de istifa ettiklerine dair görselleri sosyal medyada paylaştı.

Bunlar olurken Bahçeli’nin ‘kardeşim’ dediği Alaattin Çakıcı onu makamında ziyaret etti. İkilinin kol kola fotoğrafları sosyal medyada dolaşıma girdi. Görüşmeye dair iki taraf da bir açıklama yapmadı ve bugün Kürşat Yılmaz da Bahçeli’ye desteğini kamuoyuna duyurdu. ‘Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, yönetmek, nitelikli yağma, tehdit, kasten yaralama, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma’ gibi suçlardan Kocaeli F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürşat Yılmaz, 2021 yılında tahliye olmuştu. 30 Ekim 2005 tarihinden itibaren tutuklu olan Yılmaz hakkında 66 yıl 3 ay 15 gün hapis cezası kararı verilmişti. Yılmaz’ın avukatlarının başvurusu üzerine yeniden yargılama talebi, dosyadaki bir kısım suçlar yönünden kabul edildi, 32 yıllık cezadan beraat etmişti. Bu cezanın infazdan düşürülmesinin ardından kalan ceza yönünden infaz süresi tamamlanan Yılmaz, güvenlik gerekçesiyle gece yarısı cezaevinden tahliye edildi.

Bahçeli onun için bir konuşmasında “Ülkü ve ülke sevdalısı olan, davalarının gözü kara yiğitleri olarak bilinen mesela Alaattin Çakıcı, mesela Kürşat Yılmaz, 100 bin ülkücünün imzasıyla aday gösterilseydi, bu kahramanlarımız için de cezaevinden çıkarılmaları için bir kampanya yapılacak mıydı” demişti.

Yılmaz, Bahçeli’yi ziyaret etmedi ama sosyal medya hesabından sert bir açıklama yaptı ve desteğini duyurdu. Yılmaz özetle Bahçeli’nin ‘bir bildiği olduğunu’ söyledi ve Bahçeli’yi hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını söyledi. Bahçeli’nin ‘rastgele’ konuşmayacağını söyleyen Yılmaz “Bir gün, bir an, bir saniye dahi onu yalnız bırakmayacak, gerekirse can alıp, can vereceğiz” dedi.

Yılmaz’ın açıklaması şöyle:

“Önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışı ile ömrünü ve memleketin birliğine adayan liderim MHP Genel Başkanı Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin son açıklamalarını ve meselenin derinliğini bazı şuursuzlar anlamamışlar ki, sadece bir kaç oy alabilme peşine düşmüşlerdir. Her aldığı karar zamanla anlaşılan ve 15 Temmuz gecesi gibi Türkiye’yi defalarca kritik dönemeçlerden çıkaran Liderim Bahçeli, yeni bir milli oyun kuruyor. Milletimiz liderimize güveniyor, anlıyor ve izliyor. Türkiye’nin üzerinde ki ABD güdümlü FETÖ’ye 15 Temmuz gecesi nasıl dur denildiyse, yurt dışı güdümlü PKK terör örgütü de bu topraklardan kökten kazınacaktır. Türkiye’nin üzerinde kirli oyunlar kuranlar, toprağımıza göz dikenler Liderim Sayın Devlet Bahçeli’nin kaldırdığı yumruğun kime ineceğini iyi anlamalıdırlar. Bilinmelidir ki, evlatları yanındadır. Bir gün, bir an, bir saniye dahi onu yalnız bırakmayacak, gerekirse can alıp, can vereceğiz.

Boş konuşanlar anlamazlar ama bir kez daha üstüne basa basa vurguluyorum:

Saygıdeğer Türkmen Beyimiz rast gele cümle kurmaz. O cümlede yer alan her harf, vatan ve millet sevgisinden başka düsturu olamayan genel başkanımızın imbiğinden süzülür de kelimeye, kelimeler cümleye dönüşür. Ülkü yolunun YILMAZ Bozkurtlarının hassasiyetlerine dokunmayın. Saygıdeğer Türkmen Beyimiz Devlet Bahçeli her ülkücünün kırmızı çizgisidir. Biz kırmızı çizgilerimizi boyayla çekmeyiz, vatan için akıtmaya hazır kanımızla çizeriz.”

Bahçeli'nin en kritik günlerinde Alaattin Çakıcı'dan ziyaretBahçeli’nin en kritik günlerinde Alaattin Çakıcı’dan ziyaret

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.