Abdülkadir Selvi, ‘Osman Kavala serbest kalsın’ dedi, MHP’den tepki yağdı

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, Osman Kavala ve Gezi davası sanıklarının hâlâ tutuklu olmasını eleştirdi. MHP ise Abdülkadir Selvi'ye yine 'kılıç artığı' söylemi ile tepki gösterdi.

Siyaset 17 Nisan 2024

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin Osman Kavala ve Gezi Parkı Davası sanıklarının hapiste tutulmasına dair sözleri iktidar ortağı MHP’yi çok kızdırdı.

Abdülkadir Selvi yazısında “Kavala ve Gezi Davası tutuklularının Türkiye’ye ve AKP’ye ne yararı olduğunu” sordu. Yazının sosyal medyada paylaşılması üzerine Milliyetçi Hareket Partisi’nden sert tepkiler geldi. MHP’nin Medya, Tanıtım ve Halkla İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda MHP Kayseri Milletvekili olan İsmail Özdemir sosyal medya hesabından ”Türkiye’ye ‘yeni senaryo’ dayatmasında bulunanların sözcülerinden olduğu evvelden bu yana bilinen isimlerin başında gelen Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın seçimlerin ardından yaptığı ilk grup toplantısının gerçekleştiği ve yine seçimlerde Cumhur İttifakı’nın başarısına vurgu yaptığı gün Kızıl Soros Osman Kavala hakkında yazdıkları bir kez daha kendisini ve kendisine sufle verenleri açık etmiştir” dedi.

Selvi’nin yazısına Milliyetçi Hareket Partisi Sosyal Medya Sorumlusu Hüseyin Özkan da çok sert tepki gösterdi.

Özkan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Selvi’nin yazısından alıntı yaparak ”bu sözleri sarf eden Abdülkadir Selvi yok hükmündedir. Çöptür. Kılıç artığıdır” dedi.

Abdülkadir Selvi’ye sert tepki gösterenlerden biri de MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman oldu. İsmet Büyükataman “Sorosçu Kavala’nın serbest bırakılmasının ekonomimize faydası olacağını söyleyerek Türkiye’yi tahakküm altına almak isteyen çevrelerin dili ile konuşmuştur. Bugünkü köşe yazısıyla bir kez daha aslına rücu ettiğini gördüğümüz Selvi milletin iradesini ekonomik operasyonlarla ipotek altına almaya çalışan küresel şebekelerin sözcülüğüne soyunmuştur. Artık iklimin değişmesi ve baharın gelmesi gerekiyor, sözleri bilinçaltında nereye aidiyet hissettiğini açıkça göstermiştir. Soros’un kuryesi, gezi parkı olaylarının kışkırtıcısı ve finansörü olan Kavala’ya özgürlük isteyen Selvi akıl tutulması içerisinde değilse zilletin kısık ateşinde Dem’lenmektedir. Milli İrade karşıtlarının kalemşörlüğüne soyunan Selvi şunu iyi bilmelidir; bu sinsi hesap tutmaz, Türk milleti teslim olmaz, Cumhur İttifakı bu kirli kelime oyunlarını yutmaz” diye yazdı.

Selvi Bahçeli’ye dava açmıştı

MHP’nin Abdülkadir Selvi için ilk kez “kılıç artığı” sıfatı kullanmıyor. Bunu ilk MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli söylemişti. 2017 yılında Abdülkadir Selvi’ye “Bu kalem ve kılıç artığı şahsın MHP’ye tutumu bellidir. Peki AKP’ye dost mu yoksa hasım mıdır” demişti. Abdülkadir Selvi bu sözler üzerine Bahçeli hakkında iki ayrı dava açmıştı. Davalardan biri mezhep ve ırk aşağılama suçundan, diğeri ise hakaretten açılmıştı. Mezhep ve ırk aşağılama suçundan açılan davadan Devlet Bahçeli beraat etti. Bu davayı Abdülkadir Selvi Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı. Hakaret davasında yerel mahkeme Devlet Bahçeli’yi mahkum etti. Dava şu an Yargıtay’da.

MHP’nin yeni başkanlık divanı belirlendiMHP’nin yeni başkanlık divanı belirlendi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.