Sabancı Ailesi’nin genç üyeleri aşklarını ünlülerden seçiyor: Ailede kriz var mı?

Sabancılar genç üyelerinin ünlü isimlerle birlikte olmasına nasıl bakıyor? Ailesi bazı durumlardan rahatsız olduğu için çocuklarının hayatına müdahale ediyor. Bakın Melisa Tapan Sabancı- Kerem Bürsin ilişkisinden sonra büyükler çifte nasıl bakıyor.

26 Ekim 2024

Bu kez durum nazik

Sakıp Sabancı’nın torunu Melisa Tapan Sabancı’nın oyuncu Kerem Bürsin’le aşk yaşamaya başlaması gözleri Sabancı Ailesi’ne çevirdi. Çünkü Melisa’nın kuzenleri Hakan Sabancı, oyuncu Hande Erçel ile Faruk Sabancı ise oyuncu Esra Bilgiç ile birlikte. Kuzenlerin arası da iyi. Ve fakat, aile davetlerinde de sık sık bir araya gelen Melisa Tapan ile Hakan Sabancı’nın durumu an itibarıyla nazik. Çünkü sevgilileri Hande Erçel ile Kerem Bürsin üç yıl önce sevgiliydi. Bir yıl aşk yaşadılar.

Aile kuralları devrede

Peki bu durum aile içindeki dengeleri bozar mı? Ya da Hakan Sabancı-Hande Erçel ile Melisa Tapan Sabancı-Kerem Bürsin çiftini bir cemiyet düğününde aynı masada görebilir miyiz? Şimdilik göremeyiz. Konuşulanlara göre bu durum onlar için de rahatsızlık sebebi. Sosyal medyaya malzeme olmak istemiyorlar. Hakan Sabancı-Hande Erçel’in son günlerde davetlerden çıkarken mikrofonlardan uzaklaşma sebebinin bu olduğu bile iddia ediliyor. Bir de evlilik sorusu istemiyorlar. Kerem Bürsin durumu dert etmiyor. Ancak sevgilisi Melisa Tapan Sabancı da aile kurallarına uymayı tercih ediyor. Hakan Sabancı’nın annesi Arzu Sabancı da böyle konularda hassas… Sabancı Ailesi’nin genç üyeleri için ünlü aşklar yeni değil. Yalçın-Neslihan Sabancı’nın kızları Aysen Sabancı da, 12 yıl aşk yaşadığı şarkıcı Mirkelam’dan 2023’te ayrılmıştı.

Böyle isyan etmişti: “Çadırda yaşamıyordum”

Şevket-Hayırlı Sabancı’nın kızları Sadıka Sabancı ise 2018’de aşk yaşadığı şarkıcı Cenk Eren’le evliliğin eşiğinden dönmüştü. Aşklarının ilk zamanlarında, Cenk Eren için “Bu devirde böyle erkek kalmadı. Beni öyle seviyor ve sahipleniyor ki kendimi onun kanişi gibi hissediyorum” demişti. Cenk Eren ayrılıktan sonra şöyle isyan etmişti: “Ben sadece bir hayat arkadaşı aradım. Bunu hak etmediğimi düşünen insanlar vardı. ‘Para için Sadıka Sabancı ile birlikte’ haberlerini görünce çok canım sıkıldı. Ben bundan önce çadırda yaşamıyordum. ‘Zengin-fakir evlenemez’ olayı varsa, o zaman sadece Koçlar Sabancılarla, Sabancılar da Koçlarla evlenir. Bu durum böyle devam eder.”

Yasemin durumu nasıl aştı?

Cenk Eren’in bahsettiği durumu değiştiren ‘Doktorlar’ dizisiyle yıldızı parlayan Yasemin Ergene’ydi. Eşi, Anadolu Holding’in veliahtı İzzet Özilhan bir gün diziyi izlerken kendisini görmüş, çok etkilenmişti. Tanışmaları kolay oldu. Çünkü ‘Doktorlar’, Özilhan Ailesi’nin sahibi olduğu hastanede çekiliyordu. 4 yıllık aşkları sırasında Yasemin Özilhan da tıpkı Hande Erçel gibi “Aileye gelin gidecek mi” sorularına maruz kaldı. Cenk Eren gibi canı sıkıldı. Mirkelam’ın yaptığı gibi mesleğiyle ilgili ortamlardan geri çekildi. İzzet Özilhan’ın annesi Emine Özilhan’ın isteği üzerine üniversite bitirdi. 2011’de evlenince oyunculuğu bıraktı.

Yalı krizi patlamıştı

Sosyetede bazı aileler de var ki çocuklarının bir ünlü ile aşk yaşaması fikrine dahi tahammül edemiyor. 4-5 yıl önceydi. Ünlü bir ailenin oğlu, sahne ve setlerin güzel yıldızı ile kısa bir aşk yaşamıştı. Aile anında devreye girdi, ilişkiyi bitirdi. Ünlümüz ne yaptı dersiniz? Ailenin yalısının bulunduğu semtten lüks bir ev aldı. Şu an epey kısa mesafede oturuyorlar. Ünlümüz bu yatırımla “Siz misiniz beni küçümseyen” demek istedi. Sosyetik aile oğullarını o yalıdan uzaklaştırdı. Sahip oldukları başka bir yalıya yerleştirdi. “Yalınız mı var derdiniz var” dedikleri bu olsa gerek!

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.