Hayır, Muhammed Salah’ın yaylada oturduğu taş çalınmadı, ama oraya bir bank kondu, yaylanın adı da Salah Yaylası oldu

Trabzonspor'un Mısırlı yıldız oyuncusu Muhammed Salah'ın ziyareti sonrası yoğun ilgi gören Kurtdere Yaylası'ndaki taşın yanına bank yerleştirildi. Sosyal medyada yapay zeka yapımı çok sayıda paylaşımda, Salah'ın üzerine oturduğu taşın çalındığı iddia edildi ama bu doğru değil.

Popüler 24 Eylül 2026

Trabzon’da Muhammed Salah fırtınası sadece futbolda esmiyor. Mısırlı dünya yıldızı oyuncunun neredeyse her davranışı kendi başına ayrı bir fırtınanın sebebi.

İşte bunlardan sonuncusu, oyuncunun Trabzon’un yaylalarından birinde, bir taşın üzerinde otururken çektirip paylaştığı fotoğraf. Golcü futbolcunun bir süre önce yaylada taşta otururken çektirdiği fotoğrafları sosyal medya hesaplarından paylaşması üzerine, sevenleri de taşın yanında fotoğraf paylaşmaya başladı.

Sadece bu da değil. Taş sosyal medyada viral olunca bu kez “Taş çalındı” diye yapay zeka üretimi fotoğraflar yağmaya başladı. oysa taş yerinde duruyordu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi ekipleri de taşın bulunduğu alana bank yerleştirdi, bir de tabela koydu: “Salah yaylası.”

Yaylayı ziyaret eden Rahman Haşıl, AA muhabirine, Suudi Arabistan’da inşaat mühendisi olarak çalıştığını, izinlerini ise yaylada geçirdiğini söyledi.

Kardeşiyle motosikletle yaylayı görmek için geldiklerini belirten Haşıl, “Fotoğraf paylaşıp yayla turizminin bir parçası olmak adına buradayım.” dedi.

Yaylaları gezmenin kendisini mutlu ettiğini dile getiren Haşıl, şu değerlendirmede bulundu:

“Daha önceki ziyaretlerimde yukarılara gitmiştim. Buraya gelmemdeki birinci sebep Salah yaylası olması. Muhammed Salah’a da teşekkür ediyorum yayla turizmine kattığı değer için. Büyükşehir Belediyesi yaptığı çalışmalarla alana sahip çıktı, burayı cazibe merkezi haline getirdi. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyorum, güzel oldu. Elimizdeki sırt çantalarını vesaire koyma anlamında da kullanım alanı oldu.”

Civar yaylaları daha önce ziyaret ettiklerini belirten Yunus Haşıl da “Taşköprü, Sarıtaş ve Çakırgöl’e gittik ama buraya ilk defa geldik. Son günlerde gündemdeydi burası. Biz de sürüş rotamıza burayı ekleyip gelip görmek istedik.” diye konuştu.

Kurtdere Yaylası’nı gezmeye Rize’den geldiğini anlatan Muhammed Aksu ise Trabzonsporlu olmadığını ancak Salah’ı çok sevdiği için yaylayı görmek istediğini ifade etti.

Ziyaretçilerden Neşe Şimşek de “Almanya’dan yaylalara her sene geliyoruz, uğruyoruz ama şu an ‘Salah’ın taşı’ için geldik. ‘Görelim biz de’ dedik. Yaylaları zaten çok seviyoruz, doğal ortam, herkes gelsin. Sırf Salah için değil, yaylayı da görsünler çok güzel.” dedi.

Alana bank yerleştirilmesinin de güzel bir düşünce olduğunu ifade eden Şimşek, “Çayını, kahvesini alan gelip otursun bence çok güzel olmuş. Tavsiye ediyorum, herkes gelsin buraları görsün. Çok güzel burası.” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.