El Salvador, Haiti'de çetelerin kaçırdığı vatandaşlarını kurtarmak için askeri operasyon başlattı. Devlet Başkanı Nayib Bukele alıkonan dört kişi serbest kalmazsa daha kapsamı bir operasyon düzenleyeceklerini söyledi.
El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundaki hesabından yaptığı paylaşımda Haiti’ye üç gün önce zırhlı araçlarına düzenlenen saldırının ardından yaptığı açıklamada kaybolan 4 kişinin silahlı çeteler tarafından alıkonduğunu duyurdu.
Kaçırılan 4 kişinin havacılık teknisyeni olduğunu ve tıbbi tahliye görevi için Haiti’de bulunduklarını aktaran Bukele söz konusu kişileri kurtarmak üzere askeri operasyon başlattıklarını bildirdi.
Bukele çetelere rehineleri derhal serbest bırakmaları çağrısında bulunarak aksi durumda daha kapsamlı bir operasyon yapacakları uyarısında bulundu.