1 tona kadar taşıyabiliyor: Yerli lojistik robot ‘TARQAN’la tanışın

Türk mühendislerinin üretimi olan lojistik robot TARQAN, ilk kez Ankara'da düzenlenen Teknofest kapsamında katılımcılara tanıtıldı. Firmanın paylaştığı verilere göre depo içi verimliliği yüzde 400'e kadar çıkaran robot, insan kaynaklı sipariş toplama hatalarını yüzde 99,99 oranında azaltıyor.

Türk mühendislerince yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, bir tona kadar ağırlık taşıyabilen lojistik robot TARQAN, Ankara'daki TEKNOFEST'te görücüye çıktı.

Bilim Teknoloji 1 Eylül 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Türk mühendislerince yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, bir tona kadar ağırlık taşıyabilen lojistik robot TARQAN, Ankara'daki TEKNOFEST'te tanıtıldı.

Teknoloji festivali TEKNOFEST’te, Türk mühendisleri tarafından geliştirilen yerli ve milli ürünler sergilenirken, Ankara’daki organizasyonda tanıtılan ürünlerden biri de lojistik robot TARQAN oldu.

194 milimetre yüksekliğiyle sınıfının en incesi olarak tanımlanan robot, bir ürünün müşteriye teslimine kadar olan sürecin tamamı diyebileceğimiz fulfilment depolarındaki hız ve verimliliği artırmak amacıyla geliştirildi.

OPLOG firmasının üretimi olan robot, firmaya göre depo içi verimliliği yüzde 400’e kadar çıkarabiliyor ve geleneksel depolarda karşılaşılan insan kaynaklı sipariş toplama hatalarını yüzde 99,99 oranında azaltıyor. Toplama hızını da geleneksel depo süreçlerine kıyasla 3 kat artırıyor.

Türk mühendislerince yerli ve milli imkanlarla geliştirilen, bir tona kadar ağırlık taşıyabilen lojistik robot TARQAN, Ankara’daki TEKNOFEST’te tanıtıldı.

Ankara’da üretiliyor, personel verimliliğini de artırıyor

Firmanın Kurucusu ve Genel Müdürü Halit Develioğlu, “e-Ticaret dünyasında da lojistik oldukça önemli. e-Ticaret depolarında personel, vakitlerinin önemli bir kısmını ürünlerini arayarak, bunları bularak geçiriyor. Depo içinde yapmış oldukları faaliyetlerinin bir kısmı burada yürümekle geçiyor” diyor.

Robotun, özellikle personel verimliliğini artırdığını vurgulayan Develioğlu, “Geliştirdiğimiz ürün, personelimizin yürümekten bağımsız olarak verimli çalışmasını sağlıyor. İnternetten bir sipariş gerçekleştiğinde otomatik olarak bu robotlar, ilgili ürünleri takım arkadaşımıza getirerek, ürünün hızlı bir biçimde toplanmasını, sipariş hazırlanmasını ve tüketiciyle buluşmasını sağlıyor” açıklamasını yapıyor.

1 tona kadar ağırlık taşıyabilme kapasitesine sahip olan TARQAN, Ankara’da üretiliyor.

Teknofest ilk kez Ankara’da... Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla genç başvurduTeknofest ilk kez Ankara’da… Selçuk Bayraktar: 1 milyondan fazla genç başvurdu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.