Apple saatteki patent yasağını yeni tasarımla aşıyor

Apple iki akıllı saat modelinde Masimo ile patent nedeniyle sorun yaşamıştı. Bununla gelen satış yasağını yeni tasarımla aşabileceği belirtiliyor.

Bilim Teknoloji 16 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
ABD Gümrük ve Sınır Koruma Biriminin Apple'ın yeniden tasarladığı saat modelinin yasak dışında kaldığına karar verdiği belirtildi.

Apple’ın tıbbi izleme teknolojisi şirketi Masimo ile olan patent anlaşmazlığından kaynaklanan bazı akıllı saat modellerine yönelik satış yasağını yeniden tasarlanan modelle aşabileceği bildirildi. Apple, bazı iWatch modellerinden nabzı ve kandaki oksijen düzeyini ölçen sensörleri çıkarttı. Masimo’nun ABD Federal Temyiz Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede geçen hafta ABD Gümrük ve Sınır Koruma Biriminin Apple’ın yeniden tasarladığı saat modelinin yasak dışında kaldığına karar verdiği belirtildi.

Dilekçede Apple’ın yeniden tasarladığı saatlerin Masimo’nun nabız oksimetresi, yani nabzı ölçen ve kandaki oksijen miktarını hesaplayan patentine konu teknolojisini içermediğini bildirdiği kaydedildi.

Apple ve Microsoft arasındaki 'en değerli şirket' yarışı kızıştıApple ve Microsoft arasındaki ‘en değerli şirket’ yarışı kızıştı

İki serisinin satışı yasaklanmıştı

Uluslararası ticaret anlaşmazlıklarına bakan ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu geçen ekimde Apple Watch’un kandaki oksijen seviyelerini okuma özelliğinin Masimo’nun nabız oksimetresi patentini ihlal ettiği kararına varmıştı. Komisyonunun kararı ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından veto edilmemişti.

25 Aralık 2023’e kadar veto etme süresi olan Biden yönetiminin kararı veto etmemesiyle Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9’un ABD’de satışı yasaklanmıştı. Apple ise Federal Temyiz Mahkemesi’ne başvurarak karara itiraz etmişti. Kararın durdurulması için talepte bulunan Apple saatlerin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo’nun patentlerini ihlal edip etmediğine 12 Ocak’a kadar karar verecek ABD Gümrük ve Sınır Korumasının değerlendirmesinin beklenmesini istemişti.

Apple 3 trilyon doları aşan piyasa değeriyle dünya borsalarına kafa tutuyorApple 3 trilyon doları aşan piyasa değeriyle dünya borsalarına kafa tutuyor

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.