Apple’ın yeni planı: Yapay zeka destekli yaşam koçluğu hizmeti

Apple, yapay zeka destekli sağlık koçluğu hizmeti ve kullanıcılarının duygu durumlarını takip edeceği yeni bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Bilim Teknoloji 27 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Yaşam koçu programının bu sene içerisinde hizmete sunulması beklenmiyor.

Apple son zamanlarda ‘sağlık’ uygulamasını daha işe yarar hale getirmeyi planlıyordu. Şirketin bu kapsamda egzersiz, diyet ve uyku için kişiye özel programlar oluşturmak üzere Apple Watch verilerinden yararlanarak hazırlanan, yapay zeka destekli bir sağlık koçu geliştirdiği iddia ediliyor. Söz konusu sağlık koçunun adının Quartz olacağı söyleniyor.

Kaynakların aktarımına göre bu yıl çıkacak olan iPadOS 17 sürümüyle iPad’e ‘sağlık uygulaması getirilecek. ‘Sağlık’ uygulamasına getirilecek başka bir güncelleme ise kişilere günlerinin nasıl geçtiğiyle ilişkili sorular sorulacak olması. Böylelikle uygulamayı kullananların ruh hali de izlenmiş olacak.

Quartz, Apple’ın 2020 yılında Singapur ile ortaklaşa başlattığı sağlık yaşam ve koçluk hizmeti LumiHealth’e de benziyor. Aradaki fark ise Singapur merkezli program kapsamında sağlıklı kullanıcılara para ödülü verilirken, Apple’ın yeni hizmetinin diğer dijital ürünleri gibi aylık bir ücrete tabi olması.

İddialar doğruysa Apple’ın ruh sağlığı gibi yeni özellikleri 5 Haziran’daki WWDC konferansında açıklayacağı tahmin ediliyor, ancak yaşam koçunun bu sene piyasaya sürülmesi beklenmiyor. Şirketin uzun zamandır beklenen sanal gerçeklik başlığını da bu konferansta tanıtması bekleniyor. Söylentilere göre söz konusu başlık Fitness+’ın VR sürümü ve meditasyon aracı gibi özellikler sunabilecek.

10'ca bilim arasından: NASA'nın Ay simülasyonundan kara salyangozlarına haftanın 9 haberi10’ca bilim arasından: NASA’nın Ay simülasyonundan kara salyangozlarına haftanın 9 haberi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.