Bilerek uçağını düşürmüştü: Youtuber’ın ‘ilgi arsızlığı’ 20 yılına mal olabilir

ABD'li Youtuber, daha fazla ilgi çekmek için tek kişilik uçağın kazayla düştüğüne dair bir video planlayıp bunu hayata geçirdiğini itiraf etti. Sözkonusu video nedeniyle 20 yılla yargılanacak olan Youtuber Trevor Jacob, 'kaza yerini temizleyerek federal bir soruşturmayı engellemekle' suçlanıyor.

Bilim Teknoloji 13 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Trevor Jacob'ın ilgi toplamak için çektiği videosu 3.3 milyon izlenmişti.

ABD’de yaşayan ve 138 bin takipçili bir Youtube kanalı olan Trevor Jacob, ilgi açlığının cezasını unutamayacağı bir şekilde çekebilir.

Kullandığı tek kişilik uçağı daha fazla izlenebileceği için düşürdüğünü itiraf eden Jacob, 20 yıl hapisle yargılanacak.

Kasım 2021’de meydana gelen olayda, kaza yaptığını ima ederek uçağının düşününü yayınlayan 29 yaşındaki Youtuber, 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacak. Savcıların Jacob’ı ‘kaza yerini temizleyerek federal bir soruşturmayı engellemekle’ suçlayacak.

Jacob sözkonusu videoda uçağa monte edilen kameralarla Santa Barbara havalimanından tek başına havalanıp, paraşüt ve selfie çubuğuyla uçaktan atlamıştı. Savcılığa göre Jacob’ın varış noktasına ulaşma niyeti yoktu ve asıl niyeti uçaktan atlayıp paraşütle yere inerken kendini ve düşen uçağı videoya çekmekti. Los Padres Ulusal Ormanı’na düşen uçağın enkazına yürüyerek giden Jacob’ın, kameraları topladığı, ayrıca enkazı gelerek emniyete alıp kaldırttığı ve imha ettiği belirtiliyor.

Huylu huyundan vazgeçmez: Eşek şakası yüzünden vurulan YouTuber, iyileşince şakalarına devam edecekmişHuylu huyundan vazgeçmez: Eşek şakası yüzünden vurulan YouTuber, iyileşince şakalarına devam edecekmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.