Bunu tanımlayacak kelime bulamadık: iPhone almak için 8 aylık çocuğunu sattı

Hindistan'da meydana gelen olay karşısında kelimeler yetersiz kalıyor. Sosyal medya videoları çekmek isteyen bir aile bunun için iPhone satın almak istedi ancak yeterli parası yoktu. Para bulmak için 8 aylık çocuklarını sattılar. Anne, baba ve bebeği satın alan kadın gözaltına alındı.

Bilim Teknoloji 28 Temmuz 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
8 aylık çocuğunu satarak iPhone alan ailenin amacı, bu fotoğraftaki kişiler gibi telefonla videolar çekip sosyal medyada paylaşmakmış.

Hindistan’ın Batı Bengal eyaletinde, bir aile cep telefonu satın alabilmek için 8 aylık bebeğini sattı.

Inquirer News’ün yapay zekâ yardımıyla yazılan ve bir editörün gözden geçirmesiyle yayımlanan haberine göre, eyalete bağlı Kuzey 24 Parganas bölgesinde, geçim sıkıntısı çeken bir ailenin hareketleri komşuların dikkatini çekti. Çünkü bu aile Batı Bengal’in bazı bölgelerini geziyor ve yeni model bir cep telefonu kullanıyordu. Komşuların bu merakı bir skandalı ortaya çıkardı. Aile, telefon için 8 aylık bebeklerini sattıklarını itiraf etti.

Polis, anne, baba ve bebeği alan kadını gözaltına aldı. Bebeğin babası, ailenin bebeği satmasındaki sebebi, cep telefonu almak ve sosyal medya videoları çekmek olarak açıkladı. Bir diğer skandal iddiaya göre de aile 7 yaşındaki kız çocuklarını da satmaya çalıştı. Fakat bu doğrulanmadı.

Apple'dan 3 ayda beşinci zam: En pahalı iPhone fiyatı 90 bine yaklaştıApple’dan 3 ayda beşinci zam: En pahalı iPhone fiyatı 90 bine yaklaştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.