Elon Musk günlüğü: X’teki paylaşımları için sorun yaşayanlara hukuki yardım vaadinde bulundu

X'in sahibi Elon Musk, platformda yaptığı paylaşımlar ve beğeniler sonucunda patronuyla başı belaya giren kişilere hukuki destek sözü verirken, Meta CEO'su Mark Zuckerberg ile yapacağı kafes dövüşünün X'te canlı olarak yayımlanacağını duyurdu.

Bilim Teknoloji 7 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Elon Musk, X'teki paylaşımları ya da beğenileri sebebiyle sorun yaşayanlara destek sözü verdi. Fotoğraf: Shutterstock

ABD’li milyarder Elon Musk, eskiden adı Twitter olan sosyal medya platformu X’te bir şey paylaştığı veya beğendiği için işverenlerinin ‘haksız’ muamelesine maruz kalan kişilerin hukuki faturalarını karşılayabileceğini ve onlar adına dava açabileceğini söyledi.

Musk, cumartesi günü geç saatlerde X’te yaptığı bir paylaşımda, “Bu platformda bir şey paylaştığınız ya da beğendiğiniz için işvereniniz tarafından haksızlığa uğradıysanız hukuki faturanızı biz karşılayacağız” dedi ve faturaların karşılanmasında herhangi bir sınırlama olmayacağının altını çizdi.

ABD’de hızlı davranış değişikliğinde en etkili yöntemin hukuki işlem tehdidi olduğunu dile getiren bir gönderiye yanıt olarak Musk, “Sadece dava açmayacağız, son derece patırtılı olacak ve şirketlerin yönetim kurullarının peşine düşeceğiz” dedi.

Musk geçen ayın sonlarına doğru X’in aylık kullanıcı sayısının ‘yeni bir zirveye’ ulaştığını söyleyerek son sayının 540 milyondan fazla olduğunu gösteren bir grafik paylaştı. Yayımlanan bu sayılar, şirketin organizasyonel değişikliklere gittiği ve düşen reklam gelirlerini artırmaya çalıştığı bir dönemde geldi.

Öte yandan Musk’ın Twitter’dan yaptığı tek açıklama da bu olmadı. Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg ile haziran ayında başlattıkları kafes dövüşü muhabbetinde yeni ayrıntıları paylaşan Musk, dövüşün X üzerinden canlı olarak yayımlanacağını söyleyerek, elde edilen tüm gelirin gaziler derneğine bağışlanacağını açıkladı. Dövüşün Meta’ya ait Facebook ya da Instagram platformları üzerinden yayımlanıp yayımlanmayacağı ise bilinmiyor.

Başka bir paylaşımında kafes dövüşüne tekrar değinen Musk, “İdman yapmaya vaktim yok, o yüzden ağırlıkları iş yerime getirdim” dedi.

Komşular rahatsız olunca: Elon Musk X logosunu kaldırmak zorunda kaldıKomşular rahatsız olunca: Elon Musk X logosunu kaldırmak zorunda kaldı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.