Elon Musk kararlarında bugün: TweetDeck’i X’e para veren aboneler kullanabilecek

Twitter'ı satın aldıktan sonra keyfi uygulamalarıyla kullanıcılarda büyük rahatsızlık oluşturan Elon Musk, platforma getirdiği paralı üyeliğin ardından bu kez de birden fazla hesabı yönetmeye imkân sağlayan uygulama TweetDeck'i yeni adıyla XPro'yu paralı abonelik çatısı altına aldı.

Bilim Teknoloji 17 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
TweetDeck, 2011 yılında Twitter tarafından satın alınmıştı.

Twitter’ı satın almasıyla dünyadaki herkesin hayatına daha fazla dokunan Elon Musk, platformdaki mavi tiki paralı hale getirdikten sonra birkaç hesabı yönetme imkânı sunan TweetDeck’i, yeni adıyla XPro’yu da paralı abonelik çatısı altına aldı.

Buna göre profesyonel araç XPro, platforma paralı üye olanlara sunulan imkânlar arasına girdi. XPro, Türkiye’deki üyelere yıllık olarak 1569,99 TL karşılığında sunulan Blue yeni adıyla X Premium üyeliğiyle beraber verilecek.

Elon Musk, X Premium aboneliğini daha cazip hale getirmek için daha uzun gönderiler, gönderileri editleme, reklam gelir paylaşımı, aramalarda daha üst sıralarda çıkma gibi özellikler sunmuştu. Şimdi bu üyeliği daha cazip hale getirmek için XPro’yu da X Premium çatısı altına aldı.

TweetDeck, Twitter tarafından 2011 yılında satın alınana kadar Twitter’e erişim için en popüler üçüncü parti uygulamaları arasındaydı. Birden fazla hesabı ve birden fazla akışı takip etme özelliği sayesinde gazeteciler, pazarlamacılar ve Twitter’ı daha düzenli takip etmek isteyenler arasında popüler bir uygulama haline gelmişti.

Musk’tan bir de ‘dolaylı engelleme’

Elon Musk’ın X’teki uygulamaları arasında bir de faullü hareket var. O da Washington Post gazetesinin ortaya çıkardığı üzere X’in, bazı haber kaynakları ve rakip uygulamalardan yayınlanan linklere tıklandığında 5 saniyelik gecikme uygulaması. New York Times, Reuters, Instagram ve diğer bazı hesapların linklerine tıklandığında linklerin açılması için 5 saniyelik gecikme uygulandı. X’in rakibi Threads’in çatı uygulaması Instagram ve Elon Musk’ı sık sık eleştiren haber kuruluşlarına karşı bu uygulamanın yapılması dikkat çekti. Buna cevap olarak gecikmenin, X’te kısaltılmış link olarak kullanılan ‘t.co’ alan adını etkilediği öne sürüldü.

San Francisco gündemi: Sürücüsüz, robot taksilerde müşteriler cinsel ilişkiye giriyorSan Francisco gündemi: Sürücüsüz, robot taksilerde müşteriler cinsel ilişkiye giriyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.