Elon Musk’ın San Francisco’daki merkeze diktiği X logosu komşuları illallah ettirdi

ABD'li milyarder Elon Musk, bu sefer de San Francisco sakinlerini çileden çıkaracak bir hamleyle şirketin merkez binasının tepesine yanıp sönen X logosu yerleştirdi.

Bilim Teknoloji 1 Ağustos 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
San Francisco merkezindeki X logosu.

ABD’li milyarder Elon Musk, yıllardır Twitter ismiyle ve kuş logosuyla markalaşmış platformu X olarak değiştirmesinin ardından şirketin San Francisco’daki merkezine parlayıp sönen dev bir X işareti koydurdu. Bölge sakinleri ise bu görüntüden hiç memnun değil.

Şirketin cuma günü ofisin tepesine diktiği X logosu San Francisco’nun yapı denetim departmanının soruşturmasına uğramakla kalmadı, yanıp sönen parlak ışığıyla komşuların da şikayetini topladı.

Twitter’ı Ekim 2022’de 44 milyar dolara satın alan Musk, son dönemlerde teknoloji devlerinin bir bir San Francisco’dan ayrılmasına rağmen platformun merkezini değiştirmeyeceğini duyurdu. 2021 yılında Tesla’nın merkezini Kaliforniya’da Teksas’a taşıyan Musk’ın X’i San Francisco’da tutması, Covid-19 döneminde yaşanan durgunluğu üzerinden atmak için mücadele eden şehir için iyi bir işaret olabilir.

Musk bu konuda, “Güzel San Francisco, diğerleri seni terk etse de biz her zaman senin dostun olacağız” diye de yazmıştı. Ancak San Franciscoluların en azından bir kısmı bu dostluktan memnun değil. Hafta sonu boyunca parlayan dev X logosu komşuları öyle bir öfkelendirdi ki titreşen ve yanıp sönen logoyu videoya alarak sosyal medya üzerinden tepkilerini gösterdiler.

Patricia Wallinga adındaki bir bölge sakini CBS’e verdiği demeçte, bu yanıp sönen logonun ‘sorunlu’ olduğunu ve ‘palyaço gösterisinden hallice’ olduğunu söyledi. “Yıldırım olduğunu sandığımdan kafam çok karıştı” diyen Wallinga, “Pencereme gittim, etrafa baktım, hiçbir şey göremedim. Belki de polis sirenidir diye düşündüm” dedi.

https://twitter.com/ArtistAJ17/status/1685424523334549504?s=20

George Wolf adındaki avukat ise mahalle sakinlerinin böyle bir gelişmeyi onaylama ya da reddetme hakkına sahip olduğunu söyleyerek, “Musk’ın işleri bu şekilde yapması çok ama çok pervasızca… Görünüşe göre yöntemi bu. Bir şeyleri bozup sonra da düzeltmeye çalışmak” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan çıkan haberlere göre tabela daha asıldığı ilk günde yetkililerin ilgisini çekti. Normal şartlarda güvenlik gerekçesiyle çatılara asılan tabelalar için izin alınması gerekiyor. Ancak Musk formalitelere ayak uydurmak yerine Twitter logosunu çıkarıp yerine X’i astı. Müfettişler denetim için çatıya çıkmaya geldiğindeyse şirket temsilcileri, logonun geçici olarak asıldığını söyleyerek bu girişimi engelledi. Birkaç gün sonra yeniden teftişe gelen müfettişler bir kez daha çatıya alınmadı.

Elon Musk'a X soruşturması: Tabela iznini ihlal etmişElon Musk’a X soruşturması: Tabela iznini ihlal etmiş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.