Elon Musk’tan ‘sana özel’ akış ‘lütfu’: Takip edilen hesaplar da görülebilecek

Sosyal medya platformu Twitter'ın CEO'su Elon Musk, platformun sunduğu 'sana özel' zaman akışını Twitter Blue kullanıcılarının paylaşımlarıyla sınırlandırma kararından döndü.

Bilim Teknoloji 30 Mart 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Uygulamanın 'sizin için' kısmında takip edilen hesapların tweetleri de görülebilecek. Fotoğraf: Pixabay

Twitter’ın sahibi ABD’li milyarder Elon Musk salı günü yaptığı açıklamada,  15 Nisan’dan itibaren uygulamanın kullanıcılar için algoritmaya uygun şekilde düzenlediği ‘sana özel’ akışında, sadece uygulamaya ayda 110 lira ödeme yapan ve hesaplarını aktif bir telefon numarasına bağlayan kişilerin paylaşımlarının görüleceğini duyurdu. Ancak bu duyuru pek çok kullanıcı tarafından tepkiyle karşılandı. Günün ilerleyen saatlerinde ise Musk, “Doğrudan takip ettiğiniz hesapların da ‘sana özel’ sekmesinde görüneceğini söylemeyi unuttum” dediği ikinci bir paylaşım yaptı ve geri adım attı.

Musk, siteye para ödeyen kullanıcıların paylaşımlarını daha görünür kılmanın, ‘gelişmiş yapay zeka bot sürülerini dışarıda bırakmanın tek gerçekçi yolu’ olduğunu iddia ediyor. ABD’li milyarder, sözkonusu sosyal medya platformunu satın almadan önce de spam hesaplarının öne çıkmasına kafayı takmış, hatta sonrasında aynı spam hesaplarını anlaşmadan vazgeçmesine gerekçe olarak göstermişti.

Öte yandan Platformer, Twitter’da bazı siyasetçilerin, sporcuların, oyuncuların ve gazetecilerin sözkonusu platform üzerindeki görünürlüklerinin artırıldığını iddia ediyor. Bu ‘VIP’ kullanıcıların arasında ABD Başkanı Joe Biden, Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, NBA oyuncusu LeBron James ve Bloomberg köşe yazarı Matt Yglesias gibi kişiler yer alıyor.

Bu arada ‘önerilenler’ akışının yerine getirilen ‘sana özel’ akışı, uygulamaya konulduğundan beri tartışmalara yol açıyor. Bunun bir sebebi de takip edilmeyen hesaplardan gelen tweetlerin düzenli olarak akışa düşmesi.

Twitter’da olaylı bir gün daha: Kaynak kodu sızdı, platformun değeri bizzat Musk tarafından yarıya düşürüldü

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.