Fransa da Twitter’a sopa gösterdi: Yasaklarız

Avrupa Birliği'nin dezenformasyonla mücadele için hazırladığı zorunlu olmayan uygulama kurallarına uymayan Twitter'a bu kez Fransa'dan uyarı geldi. Fransa'da Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Jean-Noel Barrot, Twitter'ın yasağa uymazsa Fransa'da yasaklanacağını söyledi.

Bilim Teknoloji 30 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Twitter, gelir dağılımını cömertçe içerik üreticilerine dağıtarak işleri düzeltmeyi umuyor.

Fransa’da Dijitalleşme ve Telekomünikasyondan Sorumlu Bakan Jean-Noel Barrot, kurallardan kaçması durumunda Twitter’ın Fransa’da yasaklanacağını söyledi. Bakan bu açıklamayı Avrupa Birliği’nin dezenformasyonla mücadele için hazırladığı zorunlu olmayan uygulama kurallarından Twitter’ın ayrılması nedeniyle yaptı.

Twitter’ın, kurallara uymamayı sürdürmesi durumunda ülkede yasaklanacağını belirten Barrot, şöyle konuştu: “Twitter, kamuoyu tartışmalarında önemli bir rol oynuyor ancak Twitter gibi bir sosyal ağın, dezenformasyon destekçilerinin toplumsal tartışmalarımızı ve demokrasimizi rehin alarak etkilemelerine müsaade etmesi riskini almayız.”

Fransız Bakan, ChatGPT gibi yapay zekâ programları için de Avrupa’daki yasal düzenlemeler kapsamında kullanım alanlarını kısıtlayan bir çerçeve belirlenmesi gerektiğine işaret ederek, Avrupa’nın bu konuda yatırım yapmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Avrupa Birliği de Twitter’ı 40’tan fazla taahhüt ve 100’ü aşan özel önlem içeren kodu gönüllü olarak uygulamayan Twitter’ı uyarmış, 25 Ağustos’ta yasal zorunluluk olan uygulama nedeniyle ceza verebileceklerini açıklamıştı.

AB'den Twitter'a 'Sorumluluğundan kaçamazsın' ikazıAB’den Twitter’a ‘Sorumluluğundan kaçamazsın’ ikazı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.