Kafes dövüşü oldu söz dalaşı: Zuckerberg, Musk’a tavrını koydu, ‘Ciddileşince gel’ dedi

X'in sahibi Elon Musk ile Meta CEO'su Mark Zuckerberg arasında yapılacak kafes dövüşü merakla beklense de 'söz dalaşı'ndan öteye gidemeyecek gibi görünüyor. Musk'ın antrenman çağrısına olumsuz yanıt veren Zuckerberg, "Ciddileştiğinde tarih ver, gerçek dövüşü yapalım" dedi.

Bilim Teknoloji 15 Ağustos 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Twitter'ın sahibi Elon Musk ve Facebook, Instagram, WhatsApp'ın çatı şirketi Meta'nın sahibi Mark Zuckerberg.

X’in sahibi Elon Musk ile Meta’nın CEO’su Mark Zuckerberg arasında gerçekleşmesi beklenen kafes dövüşü gerçekleşmeyebilir. İki milyarderin dövüşmekten vazgeçmesi, internet kullanıcılarının muhtemelen büyük bir çoğunluğunu şaşırtmayacak.

Zuckerberg pazar günü piyasaya yeni sürdüğü Threads uygulaması üzerinden yaptığı paylaşımda, “Sanırım hepimiz Elon’ın ciddi olmadığı konusunda hemfikiriz, artık önümüze bakmanın zamanı geldi. Gerçek bir dövüş tarihi teklif ettim. Ultimate Fighting Championship Başkanı Dana White, bunu hayır amaçlı bir yarışma haline getirmeyi kabul etti. Elon ise tarihleri onaylamıyor, sonra ameliyat olması gerektiğini söylüyor ve şimdi de gelmiş benim arka bahçemde ısınma turu yapmak istiyor” diyerek Elon’ın dövüşmekteki kararlılığını sorguladı.

“Eğer Elon gerçek bir tarih ve gerçek dövüş konusunda ciddileşirse bana nasıl ulaşacağını biliyor” diyen Musk, “Aksi takdirde önüme bakacağım. Bu sporu ciddiye alanlarla karşı karşıya gelmeye odaklanacağım” dedi.

Musk, Zuckerberg ile aralarında geçen özel bir mesajlaşmanın ekran görüntülerini paylaşarak gerçekten de Zuckerberg’in evinde ısınma maçı talep ettiğini doğruladı. Söz konusu mesajları ilk olarak yazar Walter Isaacson, Musk’ın kendisine gönderdiğini iddia ederek yayınlamış, X’in CEO’su da bunu doğrulamıştı.

Zuckerberg’in Musk’ın teklifine yanıtı ise, “Hâlâ gerçek bir MMA istiyorsan kendi başına antrenman yapmalı ve yarışmaya hazır olduğunda bana haber vermelisin. Asla gerçekleşmeyecek bir şeyi şişirmeye devam etmek istemiyorum. Bu yüzden ya kararını ver ve bir an önce yapalım ya da yolumuza bakalım” yanıtını verdi.

Musk ise buna karşılık, “Pazartesi günü Palo Alto’da olacağım. Senin Octagon’da dövüşelim. Bugün (bilgisayar bilimcisi ve Brezilya jiu jitsu’su siyah kuşağına sahip) Lex Fridman’la yaptığım kısa maç dışında pek antrenman yapmadım. Aramızdaki boyut farkı göz önüne alındığında bunun pek olası olduğunu düşünmesem de belki de günümüzün Bruce Lee’sisindir ve bir şekilde kazanırsın” diye yazdı.

MMA’de normalde alıştırma yapmak görülen bir şey değil. Bu nedenle Musk’ın antrenman yapmak istemesi ‘kabadayılığını’ baltalayan bir hareket oldu. Tabii Musk bu talebini öyle görmüyor ve takipçilerine, Zuckerberg’in ısınma maçına hayır demesini ‘korkaklık’ olarak nitelendiriyor.

“Chick-fil-A’da* yemek yiyemez, yeseydi yaptığına yamyamlık denirdi” diye yazan Musk’a Zuckerberg’den cevap gelmedi.

*Chick-fil-A ağırlıklı olarak tavuklu sandviçlerin satıldığı bir fast food restoran zinciri. Musk bu ifadeyle Musk’a ‘korkak tavuk’ demeye çalışmış.

Detayları Elon Musk açıkladı: Dövüş 'epik' bir yerde olacak, gelir gazilere verilecekDetayları Elon Musk açıkladı: Dövüş ‘epik’ bir yerde olacak, gelir gazilere verilecek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.