Meta’dan önemli hamle: Kod yazan yapay zekâ aracı Code Llama’yı piyasaya sürdü

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın çatı kuruluşu Meta, kod oluşturmak için metin istemlerini kullanabilen yapay zekâ aracı Code Llama'yı piyasaya sürdüğünü duyurdu. Code Llama, en popüler kodlama dillerinin önemli kısmını destekliyor.

Bilim Teknoloji 25 Ağustos 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı

Yapay zekâ araçları savaşları sürerken Meta’dan önemli bir hamle geldi. Kurum, kod oluşturmak için metin istemlerini kullanabilen yapay zekâ aracı Code Llama’yı piyasaya sürdü.

Açıklamada, kodlama işlerinde kamuya açık büyük dil modelleri için son teknoloji bir ürün olduğu ifade edildi. Code Llama’nın programcıların daha sağlam, iyi belgelenmiş yazılımlar yazmasına yardımcı olacak bir üretkenlik ve eğitim aracı olarak kullanılma potansiyeline sahip olduğu belirtilen açıklamada, yapay zekâ aracının, Llama 2 ile aynı topluluk lisansı altında hem araştırma hem de ticari kullanım için yayımlandığı kaydedildi.

Kod ve kod hakkında doğal dil oluşturabilecek

Yenilikçi, güvenli ve sorumlu yeni yapay zekâ araçları geliştirmek için yapay zekâya açık bir yaklaşımın en iyisi olduğuna inanıldığı vurgulanırken, gelişmiş kodlama yeteneklerine sahip Code Llama’nın hem koddan hem de doğal dil istemlerinden, kod ve kod hakkında doğal dil oluşturabileceği ifade edildi.

Aracın ayrıca kod tanımlama ve hata ayıklama için de kullanılabileceği aktarılırken, Code Llama’nın, Python, C++, Java, Javascript gibi en popüler kodlama dillerinin çoğunu desteklediği bildirildi.

Elon Musk, X'in başarısız olabileceğini kabul ettiElon Musk, X’in başarısız olabileceğini kabul etti

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.