Platformer: Twitter, Google’a faturalarını ödemiyor

Platformer'ın cumartesi günü bildirdiğine göre Twitter, sözleşmesi bu ay yenilenecek Google Cloud faturalarını ödemeyi reddetti. Bu da sosyal medya şirketinin güvenlikten sorumlu ekiplerinin sorun yaşamasına yol açabilir.

Bilim Teknoloji 12 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Elon Musk, Twitter'ı 44 milyar dolara satın almıştı. Fotoğraf: Shutterstock

ABD’li milyarder, geçen yıl Twitter’ı 44 milyar dolara devralmadan önce sosyal medya şirketi Google ile ‘spam ile mücadele’ ve hesapların korunmasına dair birkaç yıllık bir sözleşme imzalamıştı.

Ancak şirket, anlaşmanın bir gerekliliği olan faturaları el değiştirdikten sonra ödemeyi bıraktı. Platformer’un haberine göre, bundan dolayı iki şirket arasında anlaşmazlık yaşandı. Twitter’ın güvenlikten sorumlu ekiplerinin bu durumdan nasıl etkileneceği ise henüz bilinmiyor.

Twitter bazı hizmetleri kendi sunucusunda barındırdırıyor, bazılarını ise Amazon ve Google’ın bulut hizmetlerinde tutuyor.

The Information, Twitter’ın mart ayından beri Google ile sözleşmesini yeniden ele almaya çalıştığını söylüyor. Öte yandan Amazon’un da mart ayında Twitter’ı ödenmemiş faturalar nedeniyle uyararak, reklam ödemelerini durduracağı konusunda sosyal medya şirketini bilgilendirdi.

Musk’ın Twitter’ı satın almasından bu yana şirketin maliyetleri önemli ölçüde azaltıldı. Bunun bir örneği olarak çalışanların yarısından fazlası işten çıkarıldı. İngiliz haber ajansı Reuters’a kasım ayında konuşan bir kaynak, Musk’ın şirkete bulut hizmetlerine yönelik harcamaları bir milyar dolar azaltma talimatı verdiğini söylemişti.

Bir kuştan diğerine uçtu: Twitter'ın yeni CEO'su Linda Yaccarino göreve başladıBir kuştan diğerine uçtu: Twitter’ın yeni CEO’su Linda Yaccarino göreve başladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.