Spotify Wrapped 2023: İşte kullanıcıların yıl sonu karnesi

Türkiye genelinde en çok dinlenen sanatçı unvanını elinde bulunduran Semicenk, 2018'den beri müzik türü Rap'i de tahtından ederek zirvedeki yerini korudu.

Bilim Teknoloji 30 Kasım 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı

Müzikseverlerin heyecanla beklediği an geldi! Spotify Wrapped listeleri sonunda yayınlandı, ve kullanıcılar tüm yılın müzik deneyimlerini gözden geçirebilirler.

Spotify’ın kişiselleştirilmiş listelerinde, kullanıcıların kaç saat müzik dinlediği, en çok dinlenen sanatçılar ve favori türlerle ilgili detaylı bilgiler bulunuyor. Ayrıca, geçtiğimiz yılın en popüler şarkılarının yer aldığı kişisel listeler de Spotify kullanıcılarıyla paylaşıldı.

Spotify Wrapped listelerine mobil uygulama üzerinden ulaşmak oldukça kolay. Uygulamaya giriş yaptığınızda, “Wrapped” bölümü sizleri karşılar ve buradan yıl sonu çalma listenize ve istatistiklerinize ulaşabilirsiniz.

Semicenk, 2023’te Türkiye’nin Müzik Zirvesinde!

Türkiye genelinde en çok dinlenen sanatçı unvanını elinde bulunduran Semicenk, 2018’den beri müzik türü Rap’i de tahtından ederek zirvedeki yerini korudu. Semicenk, 2023’te en çok dinlenen sanatçı olmanın yanı sıra, Türkiye’nin Top listelerine dört şarkısıyla birden damga vurarak büyük bir başarı elde etti.

Semicenk’i takip eden isimler arasında geçen yılın lideri UZI ikinci sırada yer alırken, Sezen Aksu üçüncü sırada kendine yer buldu. Müzik sahnesinin parlayan yıldızları Motive ve Lvbel C5 ise dördüncü ve beşinci sıraları işgal etti.

En çok dinlenen şarkılarda ise Galatasaraylı futbolcu Icardi’nin mücadele şarkısı olan Simge’den “Aşkın Olayım” zirveye oturdu. Semicenk ve Reymen’in “Yana Yana” ile Lvbel C5 ve Güneş’in “NKBİ X YAPAMAM – Remix” ise sırasıyla ikinci ve üçüncü sıralarda yer aldı.

2023’te en çok dinlenen kadın sanatçılar listesinde ise Sezen Aksu birinci sıradaki yerini korurken, Güneş, Melike Şahin, Simge ve Hande Yener takip eden sıralarda yer aldı.

Albümlerde Mabel Matiz ve UZI Öne Çıkıyor!

Motive’den “ROMAN TİK” en çok dinlenen albümler listesinin zirvesinde yer alırken, UZI’nin “EL CHAVO” albümü ikinci sırayı elde etti. Heijan ve Muti’nin “Hermano” albümü üçüncü, Mabel Matiz’in “Fatih” albümü dördüncü sıradayken, Simge’den “Ben Bazen” beşinci sıraya yerleşti.

Dünya Çapında Taylor Swift Etkisi!

Globalde, Taylor Swift, tüm dünyada en çok dinlenen sanatçı oldu. Swift’i Bad Bunny, The Weeknd, Drake ve Peso Pluma izledi. En çok dinlenen şarkılarda ise Miley Cyrus’un “Flowers”ı zirvede yer alırken, SZA’dan “Kill Bill” ve Harry Styles’ın “As It Was” sırasıyla ikinci ve üçüncü sıraları elde etti.

Kullanıcılar, kişiselleştirilmiş 2023 yılının özetine Spotify mobil uygulamasından (iOS ve Android) ve Spotify.com/Wrapped adresi üzerinden mobil veya masaüstü web tarayıcıları aracılığıyla erişebilirler

Spotify Wrapped ile 2023’ün müzik dolu anılarını keşfedin ve favori şarkılarınızı paylaşın!”

Spotify yıllık özetinizi buradan görüntüleyebilirsiniz

2023’TE TÜRKİYE’DE EN ÇOK DİNLENEN SANATÇILAR:

  1. Semicenk
  2. UZI
  3. Sezen Aksu
  4. Motive
  5. Lvbel C5
  6. BLOK3
  7. cakal
  8. Mabel Matiz
  9. Emir Can İğrek
  10. Ezhel

2023’TE TÜRKİYE’DE EN ÇOK DİNLENEN ŞARKILAR:

  1. Aşkın Olayım – Simge
  2. Yana Yana – Semicenk, Reynmen
  3. NKBİ X YAPAMAM – Remix – Lvbel C5, Güneş
  4. AFFETMEM – BLOK3
  5. Pişman Değilim – Semicenk, Doğu Swag
  6. Sevecek Sandım – Semicenk
  7. Canın Sağ Olsun – Semicenk, Rast
  8. Antidepresan – Mert Demir, Mabel Matiz
  9. VUR – BLOK3
  10. 24/7 – ALIZADE, BEGE

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.