TikTok da boş durmuyor: Threads ve X (eski Twitter) benzeri paylaşım özelliği geldi

TikTok, Threads ve artık kimlik değiştirip X adını alan Twitter'daki sadece metin içeren paylaşım yapma özelliğini kendi platformunda kullanıma sundu. Çin merkezli sosyal medya devi bunu kullanıcılarına kendilerini ifade edecek yeni bir yol sunmak için hayata geçirdiğini belirtiyor.

Bilim Teknoloji 26 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı

Çin merkezli sosyal medya platformu TikTok, kullanıcılarına sadece metin içeren paylaşım yapma olanağı sunduğunu açıkladı. Kullanıcılar bu özelliğin devreye alınmasıyla, paylaşımlarını video, fotoğraf ve metin formatında yapabilecek. Platformun açıklamasına göre bu özellik, kullanıcılara kendilerin ifade etmeleri için yeni bir yol olarak sunuldu.

Ayrıca TikTok kullanıcıları paylaşımlarını ses ve konum ekleyerek ya da diğer kullanıcıların paylaşımlarına videoyla yanıt verdikleri Duets aracını da kullanarak özelleştirebilecekler.

TikTok’un tüm bu hamleleri, sosyal medya savaşlarının gündemde olduğu dönemde meydana geliyor. TikTok bu hamleleriyle, “Metin paylaşımlarını video ya da fotoğraf paylaşımları kadar dinamik ve interaktif” hale getirdiğini açıklıyor.

Sosyal medya platformlarındaki hareketlilik son dönemde zirveye çıktı:

Önce Meta, Twitter’a rakip Threads’i yayına aldı.

Sonra Twitter, kurumsal kimliğini değiştirip platformun adını X olarak değiştirdi.

Şimdi de TikTok bu hamleyi yaptı. Fakat Çinli devin tek çalışması bu değil: Spotify ve Apple Music’e rakip olarak geliştirdiği TikTok Music’in beta sürümünü Singapur, Meksika ve Avustralya’da kullanıma sundu.

Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?Ali Cabbar bir şarkı mı, yoksa bir ‘yeni medya’ olayı mı?

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.