Togg’un artık bir yeni modeli var ve ABD’de ilk kez görücüye çıktı

Yerli elektrikli otomobil Togg'dan büyük sürpriz: ABD'nin Las Vegas kentinde başlayan CES fuarında Togg'un yeni bir modeli tanıtıldı. Bu model 2025'ten itibaren Türkiye'de de satılacak. Yeni model SUV değil bir 'fastback.'

Bilim Teknoloji 10 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Togg Las Vegas'ta. Fotoğraf: AA

Togg’un ikinci akıllı otomobili T10F, ABD’nin Las Vegas şehrinde dün başlayan CES (Consumer Electronics Show) 2024’te tanıtıldı. Kısa adı TOGG olan Türkiye Otomobil Girişim Grubu’nun CEO’su Gürcan Karakaş “Yeni modelimiz günümüzün tasarım dinamiklerini yansıtan, sedan modelden beklentileri de karşılayan bir fastback.  T10F’yi 2025 yılından itibaren Türkiye’den başlayarak kullanıcılarla buluşturacağız” dedi.

Dünyanın en büyük teknoloji ve tüketici elektroniği fuarı CES’te bu yıl elektrikli araçların özel bir yeri var. Geçen yıllarda mobilite alanında hem sürücüsüz (otonom) araçlara hem de elektrikli araçlara yatırım yapılıyordu. Fakat son birkaç senedir otonom araçlar daha az ilgi görürken elektrikli araçlara ilgi ve yatırım arttı.

Bu yıl elektrikli otomobillerin öne çıktığı CES’te Togg da yerini aldı. Fotoğraf: AA

Bunda iklim krizinin acil bir hal almasının önemli rolü var. Dünya bir an önce fosil yakıt kullanımına son verip temiz enerjiye geçmek istiyor.

İkincisi otonom araç probleminin çözümünün düşünülenden daha uzun zaman alacağı anlaşıldı. Hem mevzuat hem de çözülmesi gereken teknolojik problemler bu hedefe ulaşmanın sanıldığı kadar hızlı olmayacağını gösteriyor. Togg bu anlamda hem dünyadaki hem de fuardaki trendleri yakalıyor.

Togg’un bu modelinin 2025’te Türkiye’de satışa çıkması bekleniyor

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.